Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάλτα: Ο εκρηκτικός μηχανισμός που σκότωσε τη δημοσιογράφο πυροδοτήθηκε από μακριά

Μάλτα: Ο εκρηκτικός μηχανισμός που σκότωσε τη δημοσιογράφο πυροδοτήθηκε από μακριά

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που σκότωσε τη δημοσιογράφο από τη Μάλτα είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της και πυροδοτήθηκε από μακρινή απόσταση, ανέφερε κυβερνητική εκπρόσωπος παρουσιάζοντας τα πρώτα στοιχεία έρευνας της αστυνομίας. Θολός παραμένει ο τρόπος διεξαγωγής των ερευνών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Το θέμα της ελευθερίας των ΜΜΕ στη Μάλτα αναμένεται να συζητηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που σκότωσε τη δημοσιογράφο από τη Μάλτα είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της και πυροδοτήθηκε από μακρινή απόσταση, ανέφερε κυβερνητική εκπρόσωπος παρουσιάζοντας τα πρώτα στοιχεία έρευνας της αστυνομίας.

Η Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία σκοτώθηκε τη Δευτέρα σε έκρηξη που κατέστρεψε το όχημά της. Η υπόθεση προκάλεσε σοκ στο νησί της Μεσογείου, με 16 οργανώσεις ελευθερίας του Τύπου να καταδικάζουν την φερόμενη εγκληματκή ενέργεια ενάντια στη δημοσιογράφο. Οι τρεις γιοι της Γκαλιζία ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού της Μάλτας.

«Τα στοιχεία που προέκυψαν μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι η βόμβα τοποθετήθηκε κάτω από το όχημα και πυροδοτήθηκε από μακριά» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ειδικοί από άλλες χώρες θα κληθούν ώστε να βοηθήσουν στο να ταυτοποιηθεί το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιήθηκε για την πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Σύγχυση για τον τρόπο διεξαγωγής των ερευνών

Σε συνέντευξη Τύπου στη Βαλέτα, ο αρχηγός της αστυνομίας Λόρενς Κουτάζαρ διέψευσε ότι η βρετανική αστυνομία θα συμβάλει στις έρευνες μαζί με Ολλανδούς ειδικούς και μια ομάδα από το αμερικανικό FBI. Η εκπρόσωπος του Τζόζεφ Μουσκάτ είχε νωρίτερα αναφέρει την εμπλοκή βρετανών αξιωματικών.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διοικητή, προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις και είναι νωρίς να συζητηθούν τα πιθανά κίνητρα. Επισήμανε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να συλλεχθούν όλα τα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος. Επιπλέον δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έδωσε πηγή από την αστυνομία της Μάλτας ότι χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά τύπου Semtex.

Κατά την άφιξή του στη Σύνοδο των Βρυξελλών, ο Μουσκάτ αρνήθηκε ότι έχει δημιουργήσει ένα «κράτος μαφίας» στη Μάλτα. «Οπωσδήποτε όχι» απάντησε.

Στο ευρωκοινοβούλιο το θέμα της ελευθερίας των ΜΜΕ στη Μάλτα

Την ίδια ώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γνωστοποίησε ότι θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει το θέμα της προστασίας των δημοσιογράφων και της ελευθερίας των ΜΜΕ στη Μάλτα.

«Η Μάλτα είναι η Μέκκα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τους φοροφυγάδες» δήλωσε ο βουλευτής των Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ.

in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024