Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγή κτιρίου στο παραπέντε για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Αλλαγή κτιρίου στο παραπέντε για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Αλλαγή κτιρίου στο παραπέντε για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που θα συνεδριάσουν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «υπό το φως των πρόσφατων περιστατικών» η αυριανή συνεδρίαση θα γίνει στο παλαιό κτίριο Justus Lipsius.

Αλλαγή κτιρίου στο παραπέντε για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που θα συνεδριάσουν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «υπό το φως των πρόσφατων περιστατικών» η αυριανή συνεδρίαση θα γίνει στο παλαιό κτίριο Justus Lipsius.

Το νέο κτίριο, Europa, το οποίο επρόκειτο να φιλοξενήσει αύριο και την Παρασκευή τη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών εκκενώθηκε σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς εργαζόμενοι στα μαγειρεία αισθάνθηκαν και πάλι αδιαθεσία λόγω αναθυμιάσεων. Πολλοί εργαζόμενοι που παρουσίαζαν ελαφρά συμπτώματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, έγινε γνωστό από τη γενική γραμματεία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των 28 χωρών της ΕΕ προβλέπεται να διεξαχθεί κανονικά, χωρίς αλλαγές στην ημερήσια διάταξη των εργασιών της.

Το κτίριο Europa, που βρίσκεται στην οδό Λουά, απέναντι από την έδρα της Επιτροπής εγκαινιάστηκε μόλις πέρσι, τον Δεκέμβριο του 2016 και φιλοξένησε την πρώτη του σύνοδο κορυφής τον Ιανουάριο φέτος.

Το κτίριο που θα φιλοξενήσει την Πέμπτη και την Παρασκευή τη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών εκκενώθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα καθώς εργαζόμενοι στα μαγειρεία αισθάνθηκαν και πάλι αδιαθεσία λόγω αναθυμιάσεων.

Πολλοί εργαζόμενοι που παρουσίαζαν «ελαφρά συμπτώματα» μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπως έγινε γνωστό από τη γενική γραμματεία του Συμβουλίου της ΕΕ που εδρεύει στο κτίριο Europa.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πάντως, η σύνοδος κορυφής των ηγετών των 28 χωρών της ΕΕ προβλέπεται να διεξαχθεί κανονικά.

Την περασμένη Παρασκευή, 20 άνθρωποι, εργαζόμενοι στα μαγειρεία και τους γειτονικούς χώρους, δηλητηριάστηκαν από τοξικές αναθυμιάσεις λόγω της ανάμιξης δύο καθαριστικών προϊόντων.

«Παρά τους ελέγχους και τα προληπτικά μέτρα, άλλο ένα επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στην κουζίνα», ανέφερε η γενική γραμματεία και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να μεταφερθούν προσωρινά, για προληπτικούς λόγους, οι εργαζόμενοι σε άλλο κτίριο.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πόσοι άνθρωποι ασθένησαν σήμερα λόγω των αναθυμιάσεων.

Το κτίριο Europa, που βρίσκεται στην οδό Λουά, απέναντι από την έδρα της Επιτροπής εγκαινιάστηκε μόλις πέρσι, τον Δεκέμβριο του 2016 και φιλοξένησε την πρώτη του σύνοδο κορυφής τον Ιανουάριο φέτος.

Δεκατρείς άνθρωποι δηλητηριάστηκαν πριν από μια ενδομάδα περίπου από αναθυμιάσεις χημικών προϊόντων.

Πέντε από αυτούς χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο.

«Υπήρξε μια βλαβερή ανάμειξη χημικών προϊόντων στο επίπεδο των μαγειρείων. Αυτό προκάλεσε αναθυμιάσεις που προκάλεσαν δηλητηρίαση σε περίπου 15 ανθρώπους», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πιερ Μεΐς, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στις Βρυξέλλες, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων συμπτωμάτων για «ερεθισμούς στα μάτια και εμετούς».

Οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που είναι εγκατεστημένες στο κτίριο αναφέρθηκαν από την πλευρά τους σε ένα «τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα κλιματισμού στα μαγειρεία» που προκάλεσε «βλαβερούς καπνούς στα μαγειρεία».

in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024