Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Λαβωμένη» η Ράκα, ακόμη 100 μαχητές της ISIS στην πόλη υποστηρίζουν οι ΗΠΑ

«Λαβωμένη» η Ράκα, ακόμη 100 μαχητές της ISIS στην πόλη υποστηρίζουν οι ΗΠΑ

Η πόλη Ράκα έπεσε εξ ολοκλήρου στα χέρια δυνάμεων που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από μήνες σφοδρών μαχών, όμως αφήνει πίσω της μια ανείπωτη τραγωδία. Περίπου 100 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν απομείνει στη Ράκα υποστηρίζει ο αμερικανικός στρατός. Η ανθρωπιστική κρίση είναι εμφανής...

Έγινε σύμβολο των χειρότερων ακροτήτων, αποτελώντας πρωτεύουσα του χαλιφάτου των τζιχαντιστών όπου διαπράχθηκαν πράξεις τυφλής βίας. Η πόλη Ράκα έπεσε εξ ολοκλήρου στα χέρια δυνάμεων που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από μήνες σφοδρών μαχών, όμως αφήνει πίσω της μια ανείπωτη τραγωδία.

Περίπου 100 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν απομείνει στη Ράκα, υποστηρίζει ο αμερικανικός στρατός.

Πάνω από τρεις χιλιάδες και συγκεκριμένα 3.250 άνθρωποι, εκ των οποίων 1.130 άμαχοι σκοτώθηκαν, στις μάχες για την ανακατάληψη της Ράκας. Η ανθρωπιστική κρίση είναι εμφανής, με την οργάνωση Save the Children να εκπέμπει σήμα κινδύνου.

Πάνω από 270.000 άνθρωποι που έφυγαν για να γλιτώσουν τον θάνατο χρειάζονται κατεπειγόντως βοήθεια, τη στιγμή που οι προσφυγικοί καταυλισμοί είναι υπερπλήρεις, αναφέρει η Οργάνωση

Σοβαρή είναι η ανθρωπιστική κρίση και στη γειτονική επαρχία Ντέιρ Εζόρ, όπου δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν εκτοπιστεί από τις μάχες εναντίον του ΙΚ.

Η ανάγκη σημαντικών επενδύσεων στη Ράκα είναι κάτι παραπάνω από ορατή ώστε να ανοικοδομηθεί η πόλη και να μπορέσουν να παιδιά να παρακολουθήσουν και πάλι μαθήματα στο σχολείο.

ΗΠΑ: Περίπου 100 μαχητές της ISIS απομένουν στη Ράκα

Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαιώνει ότι περίπου το 90% της πόλης Ράκας της Συρίας έχει ανακτηθεί από τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ακόμα κι αν οι δυνάμεις, που πολεμούν με τη στήριξη των ΗΠΑ, κήρυξαν τη νίκη.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), συμμαχία Κούρδων και Αράβων παραστρατιωτικών, ανέφεραν ότι οι συγκρούσεις έχουν τερματιστεί και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης του σταδίου της πόλης και εκδίωξης των τζιχαντιστών που έχουν τυχόν απομείνει εντός της πόλης.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, περίπου 100 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν απομείνει στη Ράκα.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει σχεδόν το 90% των εδαφών που είχε καταλάβει το 2014 στο Ιράκ και τη Συρία, εκτιμά ο διεθνής συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση αυτή του διεθνούς συνασπισμού έγινε ανήμερα της τρίτης επετείου από την ίδρυσή του, ημέρας που συνέπεσε και με την απελευθέρωση της Ράκας από τους Κούρδους και τους Άραβες μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

«Περίπου από τρείς έως επτά χιλιάδες τρομοκράτες εξακολουθούν να μάχονται στο Ιράκ και τη Συρία» τονίζει ο συνασπισμός που ιδρύθηκε το 2014 με πρωτοβουλία του Μπαράκ Ομπάμα.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024