Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιρλανδία: Οι εταιρίες να προετοιμαστούν για Brexit χωρίς μεταβατική περίοδο

Ιρλανδία: Οι εταιρίες να προετοιμαστούν για Brexit χωρίς μεταβατική περίοδο

Είναι απολύτως δυνατό η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μεταβατική συμφωνία και οι επιχειρήσεις χρειάζεται να κάνουν περισσότερα για να προετοιμαστούν για μια απότομη έξοδο, δήλωσε την Τρίτη ο υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας Εντ Σίμπλεϊ.

Είναι απολύτως δυνατό η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μεταβατική συμφωνία και οι επιχειρήσεις χρειάζεται να κάνουν περισσότερα για να προετοιμαστούν για μια απότομη έξοδο, δήλωσε την Τρίτη ο υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας Εντ Σίμπλεϊ.

Οι διαπραγματεύσεις για τους όρους της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ έχουν σημειώσει μικρή πρόοδο ενόψει της προθεσμίας του Μαρτίου του 2019, ενώ οι συζητήσεις για τη μεταβατική περίοδο δεν έχουν καν ξεκινήσει.

Οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται την Πέμπτη και την Παρασκευή για να συζητήσουν το Brexit και σύμφωνα με το προσχέδιο του ανακοινωθέντος τους, δεν θα υιοθετήσουν κατευθυντήριες γραμμές για πιθανές μεταβατικές ρυθμίσεις πριν από τον Δεκέμβριο.

Η JPMorgan ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι η πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία αυξήθηκε στο 25% από το 15% προηγουμένως, συμβαδίζοντας με την μέση εκτίμηση οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters τον περασμένο μήνα.

«Είναι απολύτως εφικτό, παρόλο που μπορεί να είναι εξίσου λυπηρό, να υπάρξει ένα σκληρό Brexit χωρίς μεταβατική περίοδο και χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για αυτό το πιθανό σενάριο, ιδιαίτερα στον ασφαλιστικό κλάδο», δήλωσε ο Σίμπλεϊ σε ομιλία σε συνέδριο στο Δουβλίνο.

Ο τελικός λογαριασμός του Brexit μπορεί να καθοριστεί μόνον αφού θα έχουν διευθετηθεί όλα τα θέματα, λέει εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι

Το τελικό ποσό που θα κληθεί να καταβάλλει η Βρετανία για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να καθοριστεί μόνο όταν θα έχουν συμφωνηθεί όλα τα θέματα που σχετίζονται με την έξοδο της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Υπήρξαμε απολύτως σαφείς ότι μπορούμε να επιλύσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλα θέματα μόνο στο πλαίσιο της διευθέτησης όλων των ζητημάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε από την πλευρά του ότι πιστεύει πως ένα ποσό της τάξης των 100 δισ. ευρώ είναι υπερβολικό για να καλύψει τον λογαριασμό της αποχώρησης.

«Το ποσό που άκουσα ήταν 100 δισ. ευρώ… νομίζω ότι είναι υπερβολικό», δήλωσε ο Τζόνσον στη Βουλή, σχετικά με προηγούμενες αναφορές ότι η ΕΕ επιδιώκει μια διευθέτηση σε αυτό περίπου το επίπεδο. Η ΕΕ δεν έχει καθορίσει συγκεκριμένο ποσό για τη Βρετανία αλλά αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι γύρω στα 60 δισεκ. ευρώ.

Να υπάρξει μια προσέγγιση του τύπου «ό,τι χρειαστεί» στις συνομιλίες για το Brexit, λέει ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ

Η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να υιοθετήσει μια προσέγγιση του τύπου «ό,τι χρειαστεί» στις συνομιλίες για το Brexit προκειμένου να διασφαλίσουν το βέλτιστο αποτέλεσμα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

«Θα έλεγα:…ό,τι χρειαστεί προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι το βέλτιστο για τον κόσμο, και στις δύο πλευρές», δήλωσε ο Γκουρία στο Λονδίνο, προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί πως η διαδικασία του Brexit θα πρέπει να «δεσμευθεί» σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024