Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μέι - Γιούνκερ μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit

Συνάντηση Μέι – Γιούνκερ μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit

Δείπνο εργασίας με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν την περασμένη εβδομάδα οι συνομιλίες για το Brexit.

Δείπνο εργασίας με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν την περασμένη εβδομάδα οι συνομιλίες για το Brexit.

«Πρόκειται για ένα άτυπο δείπνο κατά το οποίο η πρωθυπουργός Μέι και ο πρόεδρος Γιούνκερ θα συζητήσουν ευρύτερα ευρωπαϊκά και γεωπολιτικά θέματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι δύο πλευρές ζήτησαν τη συμμετοχή και των επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για το Brexit, ωστόσο, όπως είπε, το μενού των συζητήσεων θα είναι «πιο ευρύ» και θα αφορά μεταξύ άλλων την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής αλλά και την ατζέντα των G7 και G20.

Eρωτηθείς σχετικά με το γιατί δεν ανακοίνωσε η Επιτροπή την εν λόγω συνάντηση, παρ’ όλο που είχε προγραμματιστεί από καιρό, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε ότι ανακοινώθηκε ταυτόχρονα από τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, μόλις επιβεβαιώθηκε η ακριβής ημερομηνία.

Τέλος, ο κ.Σχοινάς υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει ομόφωνη εντολή από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ να διαπραγματευτεί το Brexit και δε θα προβεί σε «εικασίες» για το ποιο θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένει μία «εποικοδομητική» συνάντηση με ανώτατους ευρωπαίους αξιωματούχους σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να εξασφαλίσει μία ήπια αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ο εκπρόσωπός της.

Η πρωθυπουργός θα έχει επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βάραντκαρ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Η συνάντηση με τον Γιούνκερ διεξάγεται σε συνέχεια της απόπειρας της βρετανίδας πρωθυπουργού να δώσει μία ώθηση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit τον περασμένο μήνα, όταν κατά την ομιλία της στη Φλωρεντία υποσχέθηκε ότι η χώρα της θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι επαφές της Τερέζα Μέι στις Βρυξέλες αποτελούν συνέχεια αυτής της ομιλίας και της θετικής ανταπόκρισης που είχε με «εποικοδομητικό τρόπο».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Τερέζα Μέι είναι έτοιμη να παρουσιάσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το τι η Βρετανία σκέφτεται να προσφέρει στο πλαίσιο μίας οικονομικής διευθέτησης», ο εκπρόσωπος απάντησε: «Η πρωθυπουργός παρουσίασε τη θέση μας σε σχέση με την οικονομική διευθέτηση στην ομιλία της Φλωρεντίας, και κάπου εκεί βρισκόμαστε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024