Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Παγώνει τις αιτήσεις για χορήγηση βίζα σε Τούρκους πολίτες

ΗΠΑ: Παγώνει τις αιτήσεις για χορήγηση βίζα σε Τούρκους πολίτες

Κλιμακώνεται ακόμη περισσότερο η ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Τουρκίας μετά την ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα ότι προχωράει σε άμεση αναστολή χορήγησης ταξιδιωτικών βίζα σε τούρκους πολίτες.

H αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Τουρκία γνωστοποίησε την Κυριακή ότι ανέστειλε όλες τις υπηρεσίες έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (visa) – εκτός των θεωρήσεων μετανάστευσης- στις διπλωματικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία, με το επιχείρημα ότι θέλει να «επανεκτιμήσει» τη δέσμευση της Τουρκίας προς το προσωπικό της.

«Τα πρόσφατα γεγονότα ανάγκασαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προχωρήσει σε επανεκτίμηση της δέσμευσης της κυβέρνησης της Τουρκίας για την ασφάλεια των αμερικανικών αποστολών και του προσωπικού τους», επισημαίνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

«Προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τον αριθμό των επισκεπτών στην πρεσβεία μας και τα προξενεία μας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επανεκτίμησης, αναστείλαμε- με άμεση ισχύ- όλες τις υπηρεσίες έκδοσης θεωρήσεων εισόδου για μη μετανάστες σε όλες τις διπλωματικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία».

Την περασμένη εβδομάδα, υπάλληλος του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθη με την κατηγορία ότι έχει διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί η Άγκυρα για την απόπειρα πραξικοπήματος, προκαλώντας τη δυσφορία της Ουάσιγκτον που καταδίκασε την ενέργεια αυτή χαρακτηρίζοντάς την αβάσιμη και τονίζοντας ότι θα προκαλέσει πλήγμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

in.gr

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024