Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μέλλον του ΑΚΡ και η «κόπωση» του Ερντογάν

Το μέλλον του ΑΚΡ και η «κόπωση» του Ερντογάν

Δύο μέρες πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΑΚΡ στο Αφιονκαραχισάρ ο Ερντογάν μετράει δυνάμεις κι ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο κόμμα του οι οποίες θα αφορούν στο μέλλον δημάρχων μεγάλων πόλεων.

Δύο μέρες πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΑΚΡ στο Αφιονκαραχισάρ ο Ερντογάν μετράει δυνάμεις κι ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο κόμμα του οι οποίες θα αφορούν στο μέλλον δημάρχων μεγάλων πόλεων.

Ήδη, εδώ και λίγες ημέρες ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τόπμπας, εγκατέλειψε αιφνιδίως το πόστο του, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους δημάρχους της Άγκυρας, Προύσας, Μπαλίκεσιρ, Ούσακ, Νίγντε και Νέβσεχιρ να καταθέσουν την παραίτηση τους.

Ο ίδιος έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι θέλει να ανανεώσει το κόμμα ενόψει των τριπλών εκλογών το 2019 θέλοντας να αποφύγει όπως έχει χαρακτηρίσει την «μεταλλική» κόπωση του ΑΚΡ. Πολύ δε περισσότερο μετά την οριακή του νίκη υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης του περασμένου Απριλίου, όπου σχεδόν σε όλες τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες συμπεριλαμβανομένων των πέντε μεγαλύτερων πόλεων της Τουρκίας, καταγράφηκε πτώση των ποσοστών του.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η «ανανέωση» του κόμματος εντάσσεται στο πλαίσιο διώξεων που αφορούν στο κίνημα του αυτοεξόριστου Ιμάμη στις Ηνωμένες Πολιτείες Φετουλάχ Γκιουλέν, την ώρα που ήδη οι αρχές έχουν δρομολογήσει νέες διώξεις που αφορούν άμεσα ή έμμεσα κορυφαίους του ΑΚΡ.

Αμέσως μετά την επιστροφή του στο AKP ως πρόεδρος, τον περασμένο Μάιο κι έπειτα από τρία χρόνια απουσίας, ο Ερντογάν έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του για την ανανέωση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Αφού πρώτα προχώρησε σε ανασχηματισμό, τοποθετώντας στα υπουργεία-κλειδιά τα πιο πιστά σε αυτόν στελέχη, ακολούθως καρατόμησε πολλούς επικεφαλής του κόμματος στην περιφέρεια. Αυτή η τρίτη φάση, θα είναι και η πιο οδυνηρή όπως αναφέρουν τα εγχώρια Μέσα.

in.gr

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024