Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Το τρομακτικό οπλοστάσιο του μακελάρη του Λας Βέγκας

Ο 64χρονος πρώην λογιστής, ο Στίβεν Πάντοκ, είναι πλέον ο δράστης της πιο αιματηρής επίθεσης από ένα άτομο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο 64χρονος πρώην λογιστής, ο Στίβεν Πάντοκ, είναι πλέον ο δράστης της πιο αιματηρής επίθεσης από ένα άτομο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης του από τον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Μάντελεϊ Μπέι στο Λας Βέγκας σκότωσε 59 ανθρώπους ενώ τραυμάτισε πάνω από 500.

Οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το δωμάτιο στο οποίο είχε κρυφτεί σχετικά γρήγορα, καθώς οι καπνοί από τους πυροβολισμούς είχαν ενεργοποιήσει το συναγερμό πυρόσβεσης. Ο δράστης αυτοκτόνησε πριν προλάβουν να εισβάλουν στο δωμάτιο οι αστυνομικοί, αφήνοντας πίσω του πραγματικό οπλοστάσιο.

Στο δωμάτιο είχε καταφέρει να μεταφέρει, μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών, 23 αυτόματα όπλα καθώς και εκατοντάδες σφαίρες. Φρόντισε μάλιστα επιμελώς να τα κρύψει, καθώς οι υπεύθυνοι για την καθαριότητα του ξενοδοχείου δεν αντιλήφθηκαν τίποτα.

Σε έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν ακόμα 19 όπλα καθώς και χιλιάδες ακόμα σφαίρες, φέρνοντας τον τελικό αριθμό των όπλων που είχε στην κατοχή του στα 42.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πάντοκ θεωρείτο υπεράνω πάσης υποψίας, καθώς δεν είχε δεχθεί ούτε κλήση για παράνομο παρκάρισμα.

Αλλά είναι πασιφανές πως οι νόμοι περί οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, ή μάλλον τα παραθυράκια σε αυτούς, του επέτρεψαν να συλλέξει ανενόχλητος 42 όπλα μέσης και μεγάλης απόστασης και αυτό είναι ένα θέμα που θα διερευνηθεί.

O σερίφης του Λας Βέγκας επιβεβαίωσε ήδη πως οι Αρχές γνωρίζουν κάποια από τα καταστήματα που προμήθευσαν τον Πάντοκ με τα όπλα και πρόκειται να τα ερευνήσουν ενδελεχώς.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024