Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιρλανδία: Δημοψήφισμα για απόλυτο «ναι» στη νομιμοποίηση αμβλώσεων

Ιρλανδία: Δημοψήφισμα για απόλυτο «ναι» στη νομιμοποίηση αμβλώσεων

Δημοψήφισμα για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων αναμένεται να διεξαχθεί στην Ιρλανδία το 2018, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Οι πολίτες της Ιρλανδίας θα κληθούν να αποφασίσουν αν οι αμβλώσεις θα πρέπει να νομιμοποιηθούν «σε όλο σχεδόν το φάσμα των περιπτώσεων».

Δημοψήφισμα για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων αναμένεται να διεξαχθεί στην Ιρλανδία το 2018, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Οι πολίτες της Ιρλανδίας θα κληθούν να αποφασίσουν αν οι αμβλώσεις θα πρέπει να νομιμοποιηθούν «σε όλο σχεδόν το φάσμα των περιπτώσεων».

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός, Λίο Βαράντκαρ, διευκρίνισε ότι το δημοψήφισμα επί της όγδοης τροπολογίας για τα δικαιώματα των αγέννητων παιδιών θα διεξαχθεί τον Μάιο ή τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κάλεσε τον περασμένο Ιούλιο την χώρα να αναιρέσει τις απαγορεύσεις κατά των αμβλώσεων.

Χιλιάδες Ιρλανδές γυναίκες κάθε χρόνο που θέλουν να προχωρήσουν σε άμβλωση χρειάζεται να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη διαδικασία, και να πληρώσουν σχεδόν 4.000 λίρες για τα εισιτήρια, τη διαμονή τους και τα ιατρικά έξοδα.

Επιπλέον οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 14 χρόνια, εάν πάρουν φάρμακα άμβλωσης, τα οποία μπορούν να παραγγείλουν από το διαδίκτυο.

.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024