Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διορθώθηκε το μνημείο του Καλάσνικοφ που περιελάμβανε... γερμανικό όπλο

Διορθώθηκε το μνημείο του Καλάσνικοφ που περιελάμβανε… γερμανικό όπλο

Το άγαλμα του Μιχαήλ Καλάσνικοφ, του εφευρέτη του θρυλικού, ομώνυμου επιθετικού τουφεκιού, «διορθώθηκε» τελικά αφού διαπιστώθηκε ότι είχε ένα σοβαρό λάθος: στο μνημείο που παρουσίαζε την ιστορία του όπλου, αντί για το σοβιετικό καλάσνικοφ είχε τοποθετηθεί κατά λάθος ένα... γερμανικό τουφέκι.

Το άγαλμα του Μιχαήλ Καλάσνικοφ, του εφευρέτη του θρυλικού, ομώνυμου επιθετικού τουφεκιού, «διορθώθηκε» τελικά αφού διαπιστώθηκε ότι είχε ένα σοβαρό λάθος: στο μνημείο που παρουσίαζε την ιστορία του όπλου, αντί για το σοβιετικό καλάσνικοφ είχε τοποθετηθεί κατά λάθος ένα… γερμανικό τουφέκι.

«Επαληθεύσαμε τις πληροφορίες που υποδείκνυαν το λάθος. Επιβεβαιώθηκε. Ο γλύπτης Σαλαβάτ Τσερμπάκοφ αναγνώρισε το λάθος του» ανέφερε η ρωσική Εταιρεία Στρατιωτικής Ιστορίας, λίγες μόλις ημέρες μετά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.

Στο άγαλμα, ύψους άνω των 7 μέτρων, ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ κράτα στα χέρια του ένα AK-47, το όπλο που επινόησε. Όμως στο μικρό μνημείο που παρουσιάζει την ιστορία του τουφεκιού είχε τοποθετηθεί κατά λάθος ένα γερμανικό και όχι σοβιετικό όπλο.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Ρώσου μηχανικού, ο οποίος απεβίωσε το 2013, έγιναν την Τρίτη στη Μόσχα προκειμένου να τιμηθεί ο εφευρέτης του όπλου που εξελίχθηκε σε σύμβολο για τη χώρα.

Σήμερα η Εταιρεία παρουσίασε μια σειρά μπρούτζινων προτομών σοβιετικών ηγετών, μεταξύ των οποίων και εκείνη του Στάλιν.

Η Εταιρεία είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Επικεφαλής της σήμερα είναι ο υπουργός Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024