Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία: Συλλήψεις τουριστών για «γάμους του ενός μήνα» με ανήλικες

Ινδία: Συλλήψεις τουριστών για «γάμους του ενός μήνα» με ανήλικες

Η ινδική αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη τη σύλληψη οκτώ τουριστών από το Ομάν και το Κατάρ, οι οποίοι κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών με την προκάλυψη λευκών γάμων. Οι κατηγορούμενοι, πέντε πολίτες του Ομάν και τρεις του Κατάρ, συνελήφθησαν στη Χαϊντεραμπάντ, πόλη της νότιας Ινδίας την οποία επισκέπτονται πλούσιοι τουρίστες που αναζητούν «συζύγους του […]

Η ινδική αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη τη σύλληψη οκτώ τουριστών από το Ομάν και το Κατάρ, οι οποίοι κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών με την προκάλυψη λευκών γάμων.

Οι κατηγορούμενοι, πέντε πολίτες του Ομάν και τρεις του Κατάρ, συνελήφθησαν στη Χαϊντεραμπάντ, πόλη της νότιας Ινδίας την οποία επισκέπτονται πλούσιοι τουρίστες που αναζητούν «συζύγους του ενός μήνα». Αυτήν την παράνομη πρακτική ελέγχουν συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

«Οι Αραβες πληρώνουν από 4.500 μέχρι 15.500 δολάρια σε ενδιάμεσους για να τους βρουν κορίτσια για εφήμερους γάμους. Τους βοηθούν ιερωμένοι που κάνουν τις τελετές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Β. Σατγιαναραγιάνα, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Η καταφυγή στην πορνεία είναι απαγορευμένη από το Ισλάμ και αυτού του είδους οι λευκοί γάμοι μικρής διάρκειας φαίνεται πως αποτελούν τρόπο παράκαμψης της απαγόρευσης.

Πιστοποιητικά γάμου και διαζυγίου ταυτόχρονα

Από την αρχή της συναλλαγής, είναι ήδη έτοιμα προς χρήση πιστοποιητικά γάμου και διαζυγίου τα οποία συνήθως υπογράφονται ταυτόχρονα.

Οι κατηγορούμενοι, όλοι τους πάνω από 65 ετών, έκαναν θρησκευτικούς γάμους αυτού του είδους με ανήλικες Ινδές με την άφιξή τους στη χώρα, τον περασμένο μήνα.

Οι έφοδοι της αστυνομίας επέτρεψαν να απελευθερωθούν οκτώ ανήλικες μεταξύ 14 και 18 ετών από ενοικιαζόμενα δωμάτια σε διάφορα σημεία στην πόλη. Συνελήφθησαν επίσης πέντε ενδιάμεσοι, τρεις ιερωμένοι και τέσσερις ιδιοκτήτες πανσιόν.

Σε βάρος των οκτώ τουριστών από το Ομάν και το Κατάρ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη, εξαναγκασμό σε δουλεία και βιασμό ανηλίκων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024