Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Κουβέιτ απελαύνει τον πρέσβη της Β. Κορέας

Το Κουβέιτ απελαύνει τον πρέσβη της Β. Κορέας

Διορία ενός μήνα έδωσε το Κουβέιτ στον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας προκειμένου να φύγει από το εμιράτο που ανακοίνωσε ότι, εκτός από τη μείωση του διπλωματικού προσωπικού, θα σταματήσει να παρέχει και βίζες στους Βορειοκορεάτες πολίτες. Σήμερα στο Κουβέιτ ζουν και εργάζονται 2.000-2.500 Βορειοκορεάτες. Όλοι τους θα πρέπει να φύγουν μόλις ολοκληρωθούν τα έργα στα οποία απασχολούνται.

Διορία ενός μήνα έδωσε το Κουβέιτ στον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας προκειμένου να φύγει από το εμιράτο που ανακοίνωσε ότι, εκτός από τη μείωση του διπλωματικού προσωπικού, θα σταματήσει να παρέχει και βίζες στους Βορειοκορεάτες πολίτες.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε δέκα ημέρες μετά τις συνομιλίες που είχε ο εμίρης του Κουβέιτ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η διπλωματική αποστολή της Βόρειας Κορέας στο εμιράτο θα περιοριστεί σε έναν επιτετραμμένο και τρεις διπλωμάτες, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος Κουβεϊτιανός διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο. Επίσης, δεν θα εκδίδονται πλέον βίζες για τους Βορειοκορέατες εργαζόμενους.

Σήμερα στο Κουβέιτ ζουν και εργάζονται 2.000-2.500 Βορειοκορεάτες. Όλοι τους θα πρέπει να φύγουν μόλις ολοκληρωθούν τα έργα στα οποία απασχολούνται.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ασιατικών χωρών, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία πιέζουν εδώ και αρκετές εβδομάδες τις χώρες του Κόλπου να σταματήσουν να απασχολούν Βορειοκορεάτες, με το επιχείρημα ότι από τα έσοδα από την εργασία αυτών των ανθρώπων επωφελείται το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024