Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέες τουρκικές διαμαρτυρίες προς το Βερολίνο

Νέες τουρκικές διαμαρτυρίες προς το Βερολίνο

Η τουρκική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε προς την Γερμανία, καθώς πριν από μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υποστηρικτών του PKK.

Στον Γερμανό πρεσβευτή στην Άγκυρα διαμαρτυρήθηκε η τουρκική κυβέρνηση για την συγκέντρωση Κούρδων στην Κολωνία, δημιουργώντας μια ακόμη εστία έντασης στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Καταδικάζουμε τη διοργάνωση μιας συγκέντρωσης στη γερμανική πόλη της Κολωνίας από ομάδες – παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και το γεγονός ότι επετράπη (από τις γερμανικές αρχές) η τρομοκρατική προπαγάνδα. Εκφράσαμε την έντονη αντίδρασή μας στον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα, τον οποίο καλέσαμε στο υπουργείο» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι τουρκικές αρχές αναφέρονται σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την 3η Σεπτεμβρίου, όπου 25.000 υποστηρικτές των Κούρδων διαδήλωσαν στην Κολωνία εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ορισμένοι εξ αυτών κρατούσαν αφίσες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του φυλακισμένου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), το οποίο η ΕΕ και οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.

Η Τουρκία κατηγορεί τη Γερμανία ότι δεν κάνει αρκετά για να αποτρέψει τις όποιες δραστηριότητες του PKK, επισημαίνοντας πως «η προσέγγιση «δύο μέτρα δύο σταθμά» που έχει υιοθετήσει η Γερμανία σε σχέση με τον παγκόσμιο αγώνα κατά της τρομοκρατίας εγείρει ανησυχίες. Καλούμε τη Γερμανία να υιοθετήσει μια ηθική στάση εναντίον κάθε μορφής τρομοκρατίας».

ΑΠΕ,in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024