Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πανικός στο Λονδίνο: Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τι έζησαν

Πανικός στο Λονδίνο: Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τι έζησαν

Τον πανικό που δημιουργήθηκε πριν από λίγες ώρες στο σταθμό Parsons Green του Λονδίνου, όπου εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός, μεταφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Τον πανικό που δημιουργήθηκε πριν από λίγες ώρες στο σταθμό Parsons Green του Λονδίνου, όπου εξεράγη εκρηκτικός μηχανισμός, μεταφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Η Ρέιτσελ Γκριν, 18 ετών δήλωσε πριν από λίγη ώρα στο BBC: «Ακούσαμε ένα δυνατό χτύπημα και στη συνέχεια συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι αλαφιασμένοι γύρω μας που προσπαθούσαν να φύγουν από το σταθμό».

Η ίδια δουλεύει σε καφέ ακριβώς έξω από το σταθμό και περιγράφει στιγμές αλλοφροσύνης και απόλυτου χάους. «Υπήρχαν περισσότερα από 100 άτομα, ανάμεσά τους γυναίκες που έβγαιναν έξω χωρίς παπούτσια, ενώ είχαν αφήσει τις τσάντες τους στο βαγόνι. Κάποιοι μιλούσαν για πυρκαγιά. Δύο άνθρωποι ήρθαν στο κατάστημα με τα ρούχα τους καμένα και μας είπαν ότι είδαν μια φωτιά να έρχεται προς το μέρος τους. Υπήρχαν μητέρες με μωρά, γιατί ήταν η ώρα που πήγαιναν στο σχολείο. Είναι πραγματικά σοκαρισμένη γιατί είναι μια ήσυχη περιοχή.

Ο Άαρον Μπάτερφιλντ προσπαθούσε να μπει στο σταθμό για να πάει στη δουλειά την ώρα της έκρηξης. «Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν καν να τρέξουν» περιγράφει. «Σερνόντουσαν ο ένας πάνω στον άλλο και προσπαθούσαν να φύγουν. Η αστυνομία τους είχε πει ότι υπήρχε έκρηξη και κάποιος τρέχει γύρω με ένα μαχαίρι. Τότε άκουσα ότι υπάρχει ένας εκρηκτικός μηχανισμός. Είναι πραγματικά πολύ σοκαριστικό και όλα πολύ συγκεχυμένα καθώς κανείς δεν ήξερε τι συνέβη» συνεχίζει ο ίδιος.

«Πήραμε το τρένο στο Parsons Green και στη συνέχεια άκουσα κραυγές και κόσμο να ουρλιάζει ‘τρέξτε, τρέξτε’. Βγήκαμε από το τρένο και στη συνέχεια υπήρξε μια ανθρώπινη μάζα κάτω από τις σκάλες. Υπήρχαν άνθρωποι ξαπλωμένοι στο έδαφος, χτυπημένοι. Είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα σε κάγκελα και έφερα το σώμα μου σε θέση εμβρύου. Σκεφτόμουν συνέχεια ‘θα είμαι εντάξει, θα είμαι εντάξει» αναφέρει η 27 Έμα Στίβι.

«Οι επιβάτες που βρίσκονταν στο βαγόνι ακριβώς πίσω από αυτό στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη μιλούν για τρομαγμένους ανθρώπους που έτρεχαν κατά μήκος του σταθμού» λέει η 29χρονη Νικόλ Λίνελ που δουλεύει σε μια εταιρεία ρούχων κοντά στο σταθμό.

«Είδαμε ανθρώπους να τρέχουν κάτω από τα βαγόνια. Περίπου 30 ή 40 άτομα. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να τρέχεις πάνω στις ράγες, οπότε σκεφτόμαστε ‘τι γίνεται εδώ;’. Περίπου μια ώρα αργότερα εκκενώθηκε τελείως ο συρμός. Έβγαζαν 10 με 15 άτομα κάθε φορά».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024