Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Πάνω σε παλιό υπόγειο η πολυκατοικία που κατέρρευσε από τον σεισμό

Ιταλία: Πάνω σε παλιό υπόγειο η πολυκατοικία που κατέρρευσε από τον σεισμό

Η πολυκατοικία που κατάρρευσε λόγω του σεισμού στην Ίσκια της Ιταλίας είχε οικοδομηθεί πάνω σε παλιό υπόγειο, σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής. Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Αμυνας της Ιταλίας τίμησε με μετάλλιο τον εντεκάχρονο Τσίρο, που ανασύρθηκε από τα χαλάσματα της πολυκατοικίας έπειτα από 17 ώρες.

Σύμφωνα με την μαρτυρία ενός γείτονα στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, «η πολυκατοικία που κατάρρευσε κατά τον σεισμό της Ίσκια, είχε οικοδομηθεί πάνω σε παλιό υπόγειο».

«Τους έλεγα να μην χτίσουν, διότι ζούμε σε σεισμογενή περιοχή, αλλά δεν με άκουσαν. Με την κατάρρευση καταστράφηκε και το σπίτι μου, το οποίο είναι ακριβώς δίπλα, και τώρα θα πρέπει να το γκρεμίσω», πρόσθεσε ο κάτοικος της περιοχής.

Η πολυκατοικία στην οποία διέμενε, συνόρευε με εκείνη στην οποία ζούσε η οικογένεια Μάρμολο, τα τρία παιδιά της οποίας θάφτηκαν στα χαλάσματα και διασώθηκαν με ηρωική επιχείρηση από τους Ιταλούς πυροσβέστες.

Την ίδια ώρα, η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινόττι αποφάσισε να τιμήσει με μετάλλιο, για το θάρρος του, τον εντεκάχρονο Τσίρο, ο οποίος είναι ένα από τα τρία παιδιά που απεγκλωβίσθηκε από τα ερείπια μετά από δεκαεπτά ώρες αγωνίας.

«Θέλησα να του πω ότι όλη η Ιταλία παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα την διάσωσή του. Στον μικρότερο αδελφό του, Ματίας, δώρισα ένα μικρό αρκουδάκι και κάποια αναμνηστικά του στρατού», πρόσθεσε η υπουργός.

Η ιταλική κυβέρνηση, σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έχει προγραμματισθεί για τις 29 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να κηρύξει το νησί της Ίσκια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ώστε να επισπευσθεί η χορήγηση ειδικής οικονομικής βοήθειας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024