Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ για Τραμπ: Είναι πρόεδρος των ΗΠΑ και πρέπει να τον σεβαστούμε

Μέρκελ για Τραμπ: Είναι πρόεδρος των ΗΠΑ και πρέπει να τον σεβαστούμε

H καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι πρέπει να επιδεικνύεται ο προσήκων σεβασμός προς το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κι ακόμα κι αν η ίδια έχει διαφορετική άποψη με εκείνον σε πολλά θέματα πολιτικής. «Εντέλει, κέρδισε τις εκλογές βάσει του αμερικανικού εκλογικού νόμου κι αυτό σημαίνει ότι είναι δημοκρατικά εκλεγμένος και ότι σε αυτό το πρόσωπο πρέπει να επιδεικνύεται ο προσήκων σεβασμός, ανεξαρτήτως του πώς εγώ αξιολογώ τις απόψεις του», είπε.

H καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι πρέπει να επιδεικνύεται ο προσήκων σεβασμός προς το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ κι ακόμα κι αν η ίδια έχει διαφορετική άποψη με εκείνον σε πολλά θέματα πολιτικής.

Η Μέρκελ, που πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου με στόχο μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία, αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις των αντιπάλων της Σοσιαλδημοκρατών να αντισταθεί στην απαίτηση του Τραμπ προς τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις δαπάνες τους για την Άμυνα.

Αντιθέτως, επισήμανε την ισχύ των σχέσεων της Γερμανίας με τις ΗΠΑ παρά τις διαφορές μεταξύ Βερολίνου – Ουάσιγκτον σε θέματα πολιτικής.

«Στη περίπτωση του προέδρου των ΗΠΑ, όποιες διαφορές κι αν ενδεχομένως υπάρχουν μεταξύ μας, αναγνωρίζω ότι (κατάφερε) να επικρατήσει σε μια σκληρή εκλογική αναμέτρηση. Δεν του προσφέρθηκε (η νίκη) σε ασημένιο πιάτο» τόνισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Εντέλει, κέρδισε τις εκλογές βάσει του αμερικανικού εκλογικού νόμου κι αυτό σημαίνει ότι είναι δημοκρατικά εκλεγμένος και ότι σε αυτό το πρόσωπο πρέπει να επιδεικνύεται ο προσήκων σεβασμός, ανεξαρτήτως του πώς εγώ αξιολογώ τις απόψεις του», συμπλήρωσε.

ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024