Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Ιθύνων νους των επιθέσεων ο ιμάμης του Ριπόλ λένε μέλη του πυρήνα

Ισπανία: Ιθύνων νους των επιθέσεων ο ιμάμης του Ριπόλ λένε μέλη του πυρήνα

Τον ιμάμη του Ριπόλ Αμπντελμπακί Ες Σατί «έδειξαν» ως υποκινητή των πολύνεκρων επιθέσεων στην Καταλονία δύο από τους τέσσερις υπόπτους, οι οποίοι φέρονται να ανήκουν στον ισλαμιστικό πυρήνα που οργάνωσε τα χτυπήματα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Δύο από τους τέσσερις υπόπτους που φέρονται να ανήκουν στον ισλαμιστικό πυρήνα που διέπραξε τις επιθέσεις στην Καταλονία την προηγούμενη εβδομάδα, στις οποίες έχασαν την ζωή τους 15 άνθρωποι, ομολόγησαν στον δικαστή, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν σήμερα, ότι ο ιμάμης του Ριπόλ ήταν ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών αυτών χτυπημάτων, έγινε γνωστό από μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Ο Αμπντελμπακί Ες Σατί, ο πρώην ιμάμης της πόλης Ριπόλ όπου διέμεναν τα περισσότερα μέλη του δικτύου, σκοτώθηκε στην έκρηξη που ισοπέδωσε ένα σπίτι, τη νύχτα προτού το βαν πέσει πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη, καθώς η ομάδα έφτιαχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς με στόχο να διαπράξει μια μεγαλύτερης κλίμακας επίθεση.

Σε βάρος των τεσσάρων ανδρών που παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστή που έχει αναλάβει την έρευνα για τις επιθέσεις στην Καταλονία ασκήθηκαν διώξεις για διάπραξη δολοφονιών τρομοκρατικού χαρακτήρα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστική πηγή.

Οι τέσσερις ύποπτοι κατηγορούνται μεταξύ άλλων για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δολοφονίες τρομοκρατικού χαρακτήρα, κατοχή εκρηκτικών υλών», επισήμανε αυτή η πηγή.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκιση και των τεσσάρων ανδρών.

Ύποπτος παραδέχθηκε ότι οι τρομοκράτες σχεδίαζαν μεγαλύτερη επίθεση

Όπως έγινε γνωστό λίγο νωρίτερα, ένας εκ των τεσσάρων υπόπτων ως μελών του τρομοκρατικού πυρήνα της Βαρκελώνης επιβεβαίωσε στις Αρχές ότι οι τρομοκράτες ετοίμαζαν μεγαλύτερο χτύπημα στην πόλη, σε σχέση με αυτό που τελικώς πραγματοποίησαν.

Από τα 12 μέλη του πυρήνα, τα οκτώ είναι πλέον νεκρά, μετά και την εκτέλεση του βασικού υπόπτου, 22χρονου Γιουνές Αμπουγιακούμπ, τη Δευτέρα, από την αστυνομία, στην πόλη Σούμπιρατς, 50 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη.

Στις επιθέσεις σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 120 τραυματίστηκαν.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024