Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Παρίσι καθησυχάζει, η Μπριζίτ δεν θα χρηματοδοτείται ως «πρώτη κυρία»

Το Παρίσι καθησυχάζει, η Μπριζίτ δεν θα χρηματοδοτείται ως «πρώτη κυρία»

Έπειτα από διαδικτυακό κύμα αντιδράσεων στο ενδεχόμενο (;) να «αναβαθμιστεί» και θεσμικά, δηλαδή με χρηματοδότηση, σε πρώτη κυρία η σύζυγος του νέου γάλλου προέδρου, η κυβέρνηση διαμήνυσε πως θα δώσει με διαφάνεια στη δημοσιότητα το ρόλο που θα έχει η Μπριζίτ Μακρόν και δεν θα περιλαμβάνει «νέα χρηματοδότηση ή μισθό για την Μπριζίτ Μακρόν». «Ας σταματήσει η υποκρισία», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έπειτα από διαδικτυακό κύμα αντιδράσεων στο ενδεχόμενο (;) να «αναβαθμιστεί» και θεσμικά, δηλαδή με χρηματοδότηση, σε πρώτη κυρία η σύζυγος του νέου γάλλου προέδρου, η κυβέρνηση διαμήνυσε πως θα δώσει με διαφάνεια στη δημοσιότητα το ρόλο που θα έχει η Μπριζίτ Μακρόν και δεν θα περιλαμβάνει «νέα χρηματοδότηση ή μισθό για την Μπριζίτ Μακρόν».

Μετά τη διπλή σαρωτική εκλογική νίκη του στρατοπέδου Μακρόν (πρώτα στις προεδρικές και μετά στις βουλευτικές κάλπες) έχει ξεκινήσιε μία συζήτηση για «ηθικοποίηση» της πολιτικής ζωής -που επικεντρώνεται στο να κλείσουν «παραθυράκια» που επιτρέπουν απασχόληση συγγενών πολιτικών με κρατικά κεφάλαια.

Τέτοιας φύσης ήταν προ μηνών, υπενθυμίζεται, η υπόθεση που είχε γίνει ο πολιτικός θάνατος του προεδρικού υποψηφίου Φιγιόν (και η οποία, διώχνοντάς τον από το κάδρο, είχε ουσιαστικά ανοίξει στον Μακρόν το δρόμο για το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Τις τελευταίες ημέρες, η συζήτηση είχε φτάσει «προληπτικά» εναντίον του ενδεχόμενου να χρηματοδοτούνται «α λα αμερικαίν» οι δραστηριότητες της νέας πρώτης κυρίας. Σχετικό κείμενο στο Διαδίκτυο είχε μαζέψει πάνω από 200.000 υπογραφές.

Έτσι, την Τρίτη ο γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κριστόφ Καστανέρ έσπευσε να κατευνάσει το κλίμα με σειρά σχετικών μηνυμάτων του στο Twitter.

«Η Μπριζίτ Μακρόν θα παίξει ρόλο και θα έχει αρμοδιότητες, θέλουμε διαφάνεια και καθορισμό των μέσων που θα έχει στη διάθεσή της» ανέφερε. «Καμία τροποποίηση του Συντάγματος, καμία νέα χρηματοδότηση, κανένας μισθός για την Μπριζίτ Μακρόν, ας σταματήσει η υποκρισία» ανέφερε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024