Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φονικός σεισμός 6,5 βαθμών στο Σετσουάν της Κίνας

Φονικός σεισμός 6,5 βαθμών στο Σετσουάν της Κίνας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε την επαρχία Σετσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας, ανακοίνωσε η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS. Τουλάχιστον 5 άτομα σκοτώθηκαν, ενώ τουλάχιστον 100 τουρίστες έχουν παγιδευτεί από κατολίσθηση. Φόβους για τουλάχιστον 100 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες εξέφρασε σήμερα η κινεζική κυβέρνηση μετά το σεισμό των 6,5 βαθμών που συγκλόνισε σήμερα τη νοτιοδυτική Κίνα.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε την επαρχία Σετσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας, ανακοίνωσε η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS.

Τουλάχιστον 5 άτομα σκοτώθηκαν, ενώ τουλάχιστον 100 τουρίστες έχουν παγιδευτεί από κατολίσθηση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες ανάμεσα στους τουρίστες.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, Xinhua μετέδωσε ότι κατέρρευσε η οροφή στον χώρο της ρεσεψιόν ξενοδοχείου, εγκλωβίζοντας ορισμένα άτομα, αλλά πρόσθεσε ότι περίπου 500 άνθρωποι βγήκαν με ασφάλεια από το κτίριο.

Φόβους για τουλάχιστον 100 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες εξέφρασε σήμερα η κινεζική κυβέρνηση μετά το σεισμό των 6,5 βαθμών που συγκλόνισε σήμερα τη νοτιοδυτική Κίνα.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε αραιοκατοικημένη περιοχή 200 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της πόλης Κουανγκιουάν, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Τον Μάιο του 2008 σεισμική δόνηση που έπληξε την επαρχία Σετσουάν είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο σχεδόν 70.000 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο της Σετσουάν, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν στην κωμόπολη Ζιανγκζιά.

Περίπου 130.000 σπίτια υπέστησαν ζημιές, επισήμανε η Εθνική Επιτροπή για την αντιμετώπιση καταστροφών σε ένα δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024