Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βενεζουέλα: H Συντακτική Συνέλευση «απορρίπτει κάθε εξωτερική παρέμβαση»

Βενεζουέλα: H Συντακτική Συνέλευση «απορρίπτει κάθε εξωτερική παρέμβαση»

Η Συντακτική Συνέλευση του Μαδούρο στη Βενεζουέλα απέρριψε «κάθε εξωτερική παρέμβαση» στην εναρκτήρια συνεδρίασή της. Η Αντιπολίτευση έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πολεμήσει με κάθε τρόπο την εγκατάσταση των 545 μελών της Συνέλευσης, διοργανώνοντας νέο γύρο διαδηλώσεων.

Η Συντακτική Συνέλευση του Μαδούρο στη Βενεζουέλα απέρριψε «κάθε εξωτερική παρέμβαση» στην εναρκτήρια συνεδρίασή της.

Με τη Συντακτική Συνέλευση καταργείται η εκλεγμένη το 2016 Βουλή της Βενεζουέλας. Η Αντιπολίτευση έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πολεμήσει με κάθε τρόπο την εγκατάσταση των 545 μελών της Συνέλευσης, διοργανώνοντας νέο γύρο διαδηλώσεων ακόμα και έξω από το κτίριο της Βουλής.

Η πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιείται εν μέσω και των διεθνών αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η εκλογή της 30ής Ιουλίου, αλλά και των καταγγελιών για νοθεία σε σχέση με το πόσοι τελικά ψήφισαν.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντέλσι Ροντρίγκες εξελέγη πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας. Η Ροντρίγκες είχε προταθεί από τον πρώην πρόεδρο του Kοινοβουλίου Ντιοσντάδο Καμπέγιο.

«Υπόσχομαι να υπερασπιστώ την πατρίδα από κάθε επίθεση ή απειλή», ήταν ο όρκος που έδωσε η 48χρονη νομικός, κρατώντας στα χέρια της μια σημαία της χώρας και ένα αντίτυπο του Συντάγματος.

Η Ροντρίγκες απέρριψε κάθε «εξωτερική παρέμβαση», ιδίως από τις ΗΠΑ, στην πολιτική κρίση στη χώρα της.

«Για τη διεθνή κοινότητα […] το μήνυμα είναι σαφές, ξεκάθαρο: εμείς, οι Βενεζουελάνοι, θα επιλύσουμε τη διαμάχη μας, την κρίση μας, χωρίς κανενός είδους εξωτερική παρέμβαση, χωρίς κανενός είδους αυτοκρατορική εντολή» είπε η Ροντρίγκες στην ομιλία της κατά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Απευθυνόμενη στις ΗΠΑ, που έχουν επιβάλει κυρώσεις στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, η πρόεδρος της Συντακτικής είπε: «Άγρια και βάρβαρη αυτοκρατορία, μην αστειεύεσαι με τη Βενεζουέλα, η Βενεζουέλα δεν αποθαρρύνεται και δεν παραδίδεται ποτέ».

Τα μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του γιου του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, έφτασαν λίγα λεπτά μετά τις 19:00 (ώρα Ελλάδας) στο Κοινοβούλιο, κρατώντας τεράστια πορτρέτα του Ούγκο Τσάβες και του Σιμόν Μπολίβαρ. Κατόπιν πήραν τις θέσεις τους στην «ελλειπτική σάλα» σε απόσταση μερικών μέτρων από το ημικύκλιο όπου συνεδριάζουν από το 2015 οι εκλεγμένοι βουλευτές.

Υποστηρικτές του προέδρου Μαδούρο είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024