Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίτηση ασύλου είχε κάνει ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Αμβούργο

Αίτηση ασύλου είχε κάνει ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Αμβούργο

Ο δήμαρχος του Αμβούργου, Όλαφ Σολτς, καταδίκασε την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ εμπορικής συνοικίας της πόλης, χαρακτηρίζοντάς την «απεχθή». Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ο δράστης είναι αιτούντας ασύλου στη χώρα.

Ο δήμαρχος του Αμβούργου, Όλαφ Σολτς, καταδίκασε την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ εμπορικής συνοικίας της πόλης, χαρακτηρίζοντάς την «απεχθή».

Ο δράστης, που σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους έξι, πιστεύεται ότι υποκινήθηκε από το μίσος του για τη Γερμανία, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

«Είμαι εξοργισμένος από την απεχθή επίθεση που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον ενός κατοίκου του Αμβούργου. Εκείνο που με εξοργίζει περισσότερο είναι ότι ο δράστης φέρεται να είναι κάποιος που αναζητούσε καταφύγιο στην Γερμανία και έστρεψε το μίσος του εναντίον μας».

Ο δράστης, ένας 26χρονος γεννημένος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι αιτών ασύλου στη Γερμανία. Η αρχική του αίτηση είχε απορριφθεί, ενώ η απέλασή του συναντούσε εμπόδια, καθώς δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα.

«Αυτοί οι εγκληματίες θέλουν να δηλητηριάσουν την ελεύθερη από φόβο κοινωνία μας, αλλά θα αποτύχουν», είπε χαρακτηριστικά ο Σολτς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του ομοσπονδιακού κρατιδίου του Αμβούργου, ο δράστης ήταν γνωστός στις γερμανικές αρχές ασφαλείας ως ισλαμιστής. Παράλληλα, εκτιμάται ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας στο Αμβούργο, Ραλφ Μάρτιν Μέγερ, δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι έδρασε μόνος, δεν μπορεί να ααποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχε συνεργάτες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια γυναίκα 50 ετών και τέσσερις άνδρες ηλικίας 19 έως 64 ετών τραυματίστηκαν, όλοι γερμανοί κάτοικοι, ενώ τραυματίστηκε και ένας 35χρονος Τούρκος στην προσπάθειά του να σταματήσει τον δράστη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024