Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενεζουέλα: Άλλοι τρεις νεκροί, δεύτερη ημέρα απεργίας κατά του Μαδούρο

Βενεζουέλα: Άλλοι τρεις νεκροί, δεύτερη ημέρα απεργίας κατά του Μαδούρο

Σε τρεις νεκρούς βρίσκεται ο απολογισμός της πρώτης ημέρας της 48ωρης απεργίας στη Βενεζουέλα που έχει κηρύξει η αντιπολίτευση εναντίον του προέδρου Νικολά Μαδούρο, ενώ η χώρα φοβάται νέες εντάσεις την Πέμπτη. Την Κυριακή, η κυβέρνηση στήνει κάλπες για νέο Σώμα που θα αλλάξει το Σύνταγμα -έχοντας ήδη παραγκωνίσει την Εθνοσυνέλευση, που ελεγχόταν από την αντιπολίτευση.

Σε τρεις νεκρούς βρίσκεται ο απολογισμός της πρώτης ημέρας της 48ωρης απεργίας στη Βενεζουέλα που έχει κηρύξει η αντιπολίτευση εναντίον του προέδρου Νικολά Μαδούρο, ενώ η χώρα φοβάται νέες εντάσεις την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ένας 23χρονος σκοτώθηκε στην πολιτεία Μέριδα και ένας 16χρονος στη φτωχογειτονιά Πετάρε του Καράκας, σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και νεαρών κουκουλοφόρων. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί και ο θάνατος ενός 30χρονου, επίσης στην πολιτεία Μέριδα.

Τουλάχιστον 106 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ταραχές από την 1η Απριλίου, όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών και την απομάκρυνση του Μαδούρο από την εξουσία.

Πολλοί δρόμοι σε όλη τη Βενεζουέλα είχαν αποκλειστεί με οδοφράγματα την Πέμπτη.

Την Κυριακή, η κυβέρνηση στήνει κάλπες για νέο Σώμα που θα αλλάξει το Σύνταγμα -έχοντας ήδη παραγκωνίσει την Εθνοσυνέλευση, που ελεγχόταν από την αντιπολίτευση.

Αντιμέτωπος και με διεθνείς πιέσεις, όπως την απειλή των ΗΠΑ για επιβολή οικονομικών κυρώσεων, ο Μαδούρο δηλώνει οι εκλογές αυτές θα γίνουν κανονικά καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος να περάσει η εξουσία στα χέρια του λαού και να επέλθει ειρήνη στη Βενεζουέλα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024