Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιές εκτός ελέγχου σε νότια Γαλλία και Κορσική - Ζητά Canadair από την ΕΕ

Φωτιές εκτός ελέγχου σε νότια Γαλλία και Κορσική – Ζητά Canadair από την ΕΕ

Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές έχουν οδηγήσει σε απόγνωση την Πυροσβεστική στη νότια Γαλλία και την Κορσική, με χιλιάδες στρέμματα να έχουν καεί στη γαλλική Ριβιέρα ενώ το Παρίσι απευθύνει αίτημα στην ΕΕ για δύο Canadair. Οι φωτιές έχουν κάψει δεκάδες εκατοντάδες εκτάρια, απειλώντας και σπίτια, ενώ έχουν τραυματιστεί πυροσβέστες, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται. Φωτορεπορτάζ.

Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές έχουν οδηγήσει σε απόγνωση την Πυροσβεστική στη νότια Γαλλία και την Κορσική, με χιλιάδες στρέμματα να έχουν καεί στη γαλλική Ριβιέρα ενώ το Παρίσι απευθύνει αίτημα στην ΕΕ για δύο Canadair.

Οι φωτιές έχουν κάψει δεκάδες εκατοντάδες εκτάρια, απειλώντας και σπίτια, ενώ έχουν τραυματιστεί πυροσβέστες, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται.

Οι ισχυροί άνεμοι επιδεινώνουν την κατάσταση, με τα μέτωπα να επεκτείνονται ραγδαία. Οι καιρικές συνθήκες προβλέπεται να μείνουν εξίσου δύσκολες πιθανότατα για τις δύο επόμενες ημέρες. Οι πρώτες μεγάλες φωτιές ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης έχουν κάψει 1.500 εκτάρια στην Κορσική, 800 εκτάρια σε περιοχή νότια της Βοκλούζ κοντά στο Μιραμπό, 400 εκτάρια στο Κρουα-Βαλμέ και 300 εκτάρια στο Σαν-Μαξιμίν. Μικρότερη έκταση κάηκε και στο Καρό.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, ζητήθηκαν δύο Canadair από την ΕΕ ενώ στη μάχη βρίσκονται ήδη 19 αεροσκάφη.

Το ξηρό καλοκαίρι στη νότια Ευρώπη έχει οδηγήσει σε ανάλογες σκηνές και στις κοντινές χώρες, με την Ιταλία (τμήμα της οποίας επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα στα αποθέματα νερού) επίσης να μετρά την Τρίτη πυρκαγιές σε διάφορα σημεία. Προηγουμένως, η Πορτογαλία είχε θρηνήσει 60 νεκρούς στις φωτιές του Ιουνίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024