Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης με αλυσοπρίονο σε ελβετική πόλη

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης με αλυσοπρίονο σε ελβετική πόλη

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο 51χρονος Φραντς Βρούσις, όπως αναγνωρίστηκε από την αστυνομία, εισέβαλε με αλυσοπρίονο σε ασφαλιστικό γραφείο, στην πόλη Σάφχάουζεν της Ελβετίας, τραυματίζοντας δύο μέλη του προσωπικού και άλλους τρεις ανθρώπους προτού το βάλει στα πόδια. Η αστυνομία αναζητά το δράστη.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο 51χρονος Φραντς Βρούσις, όπως αναγνωρίστηκε από την αστυνομία, εισέβαλε με αλυσοπρίονο σε ασφαλιστικό γραφείο, στην πόλη Σάφχάουζεν της Ελβετίας, τραυματίζοντας δύο μέλη του προσωπικού και άλλους τρεις ανθρώπους προτού το βάλει στα πόδια.

Η ασφαλιστική εταιρεία CSS, που εξειδικεύεται σε ασφάλειες υγείας, γνωστοποίησε ότι δύο εργαζόμενοί της τραυματίστηκαν όταν ο άνδρας εισέβαλε στα γραφεία της, που βρίσκονται σε εμπορικό δρόμο στο κέντρο του Σαφχάουζεν, με πληθυσμό 36.000 κατοίκων στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γερμανία.

Σοβαρή η κατάσταση των δύο υπαλλήλων

«Έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση» είπε μια εκπρόσωπος Τύπου.

Η αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης Σαφχάουζεν, ενώ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, που αναγνωρίστηκε ως ο 51χρονος Φραντς Βρούσις.

Εντόπισε ένα όχημα που πιστεύεται ότι σχετίζεται με το περιστατικό. Σύμφωνα με τις αρχές, φαίνεται πως ο 51χρονος δεν είχε συνεργούς κι έδρασε μόνος.

Σύμφωνα με τις αρχές δεν επρόκειτο για «τρομοκρατική ενέργεια», αλλά ούτε για τυχαίο περιστατικό.

«Δεν πρόκειται για μια επίθεση εναντίον ενός υποθετικού προσώπου. Πρόκειται για μια επίθεση συγκεκριμένη εναντίον ανθρώπων από την ασφαλιστική» δήλωσε ο αστυνόμος Ράβι Λάντολτ σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα ακριβή κίνητρα της επίθεσης παραμένουν υπό διερεύνηση.

«Επιθετικός και με διανοητικά προβλήματα ο δράστης»

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόπτου με τον επικεφαλής εισαγγελέα Πέτερ Στίχερ να περιγράφει τον δράστη ως ένα πρόσωπο «επιθετικό, επικίνδυνο και με εμφανή διανοητικά προβλήματα».

Η αστυνομία ανέφερε και πως πρόκειται για έναν άνδρα ύψους περίπου 1,90 και με ατημέλητη εμφάνιση.

Οι αστυνομικοί προειδοποιούν τους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν κάθε επαφή με το πρόσωπο αυτό που έχει καταδικαστεί δύο φορές για παραβάσεις σχετικά με οπλοφορία. Πιστεύεται ότι ζει στο δάσος από τότε που μετακόμισε από την οικία του στο καντόνι Γκρίσονς στην ανατολική Ελβετία.

Στο μεταξύ, η CSS δεν έχει προς το παρόν πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε πιθανή σχέση μεταξύ του υπόπτου και της εταιρείας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου, κι επιπλέον δεν γνωρίζει εάν οι άλλοι τρεις τραυματίες ήταν πελάτες ή περαστικοί.

Η αστυνομία επισήμανε ότι τα άλλα τρία θύματα βρίσκονταν στο ίδιο κτίριο ή σε κοντινή απόσταση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024