Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βενεζουέλα: Σε νέα γενική απεργία καλεί η αντιπολίτευση, ο Μαδούρο επιμένει

Βενεζουέλα: Σε νέα γενική απεργία καλεί η αντιπολίτευση, ο Μαδούρο επιμένει

Μετά από άλλη μία ημέρα σφοδρών συγκρούσεων στους δρόμους του Καράκας, η αντιπολίτευση καλεί σε νέα γενική απεργία -αυτή τη φορά, διήμερη- την ώρα που ο πρόεδρος Νικολά Μαδούρο επέμεινε πως θα προχωρήσουν οι κάλπες για την ανάδειξη Συνταγματικής Συνέλευσης για αναθεώρηση του Συντάγματος. Η πολιτική κρίση έχει βρεθεί εκτός ελέγχου την ώρα που η πετρελαιοπαραγωγός Βενεζουέλα βρίσκεται οικονομικά επί ξυρού ακμής.

Μετά από άλλη μία ημέρα σφοδρών συγκρούσεων στους δρόμους του Καράκας, η αντιπολίτευση καλεί σε νέα γενική απεργία -αυτή τη φορά, διήμερη- την ώρα που ο πρόεδρος Νικολά Μαδούρο επέμεινε πως θα προχωρήσουν οι κάλπες για την ανάδειξη Συνταγματικής Συνέλευσης για αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η πολιτική κρίση έχει βρεθεί εκτός ελέγχου την ώρα που η πετρελαιοπαραγωγός Βενεζουέλα βρίσκεται οικονομικά επί ξυρού ακμής.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Μαδούρο ότι παράλληλα με την «καταστροφική οικονομική πολιτική» του οδηγεί τη χώρα σε ημι-δικτατορία, με επόμενο στάδιο την τροποποίηση του Συντάγματος από μία Συνταγματική Συνέλευση που ο πρόεδρος ελπίζει ότι θα είναι στα χέρια των υποστηρικτών του -σε αντίθεση με την Εθνοσυνέλευση, η οποία έχασε τις εξουσίες της λίγους μήνες αφού πήρε την πλειοψηφία σε αυτήν η αντιπολίτευση.

Ο Μαδούρο το απορρίπτει και υποστηρίζει ότι στόχος της δεξιάς αντιπολίτευσης είναι να τον απομακρύνει πραξικοπηματικά από την εξουσία σε συνεργασία με «τον αμερικανικό παράγοντα».

Την Κυριακή, η αντιπολίτευση κάλεσε σε 48ωρη γενική απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη. Στην προηγούμενη γενική απεργία, η χώρα είχε παραλύσει.

Επίσης, η αντιπολίτευση απηύθυνε κάλεσμα για νέες διαδηλώσεις τη Δευτέρα και την Παρασκευή, με στόχο να κάνει πίσω ο Μαδούρο από την απόφασή του να στήσει κάλπες την επόμενη Κυριακή για τη Συνταγματική Συνέλευση.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έδειξε την Κυριακή πως δεν έχει τέτοια πρόθεση: «Τέτοια ώρα την επόμενη εβδομάδα, η Βενεζουέλα θα ψηφίζει» είπε στην εβδομαδιαία τηλεοπτική του εκπομπή ο Μαδούρο.

«Η ιμπεριαλιστική δεξιά πιστεύει ότι μπορεί να δίνει διαταγές στη Βενεζουέλα, εδώ διαταγές δίνει μόνο ο λαός» συνέχισε ο Μαδούρο, αναφερόμενος στην απειλή από την Ουάσινγκτον για οικονομικές κυρώσεις.

Παράλληλα, η ένταση στους δρόμους συνεχίζεται αμείωτη: Το Σάββατο, η εθνοφρουρά έριξε οριζόντια, όπως μεταδίδει το Reuters, δακρυγόνα σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές ενώ η χώρα μετρά πάνω από 100 νεκρούς σε επεισόδια τους τελευταίες μήνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024