Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σόιμπλε: «Πρώην Αν. Γερμανία μου θυμίζει η Τουρκία»

Σόιμπλε: «Πρώην Αν. Γερμανία μου θυμίζει η Τουρκία»

Παραλληλισμό της Τουρκίας με την πρώην Αν. Γερμανία που ήταν καθεστώς αυθαιρεσίας κάνει ο Β.Σόιμπλε. Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ θεωρεί την Τουρκία επικίνδυνη χώρα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Μάας.

Παραλληλισμό της Τουρκίας με την πρώην Αν. Γερμανία που ήταν καθεστώς αυθαιρεσίας κάνει ο Β.Σόιμπλε. Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ θεωρεί την Τουρκία επικίνδυνη χώρα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπ. Δικαιοσύνης Χ.Μάας.

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της Άγκυρας η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να επιδεικνύει υπερκομματική συναίνεση ως προς την αυστηροποίηση της πολιτικής της απέναντι στην Τουρκία, ως απότοκο των συλλήψεων και φυλακίσεων Γερμανών πολιτών.

Ανάμεσα στα μέτρα που αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση είναι μια πιο αυστηρή ταξιδιωτική σύσταση για όσους θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία.

Επικίνδυνη η Τουρκία για γερμανούς τουρίστες

«Τα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο υπ. Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι απολύτως απαραίτητα» δήλωσε ο επικεφαλής της καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild που θα δημοσιευτεί ολόκληρη την Κυριακή.

«Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας. Η Άγκυρα θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι ενωμένη και αποφασισμένη».

Αίσθηση προκαλεί η σύγκριση που κάνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανάμεσα στην Τουρκία και την πρώην Ανατολική Γερμανία.

Μιλώντας στην ίδια εφημερίδα είπε ότι «η Τουρκία στο μεταξύ συλλαμβάνει αυθαίρετα και δεν εφαρμόζει τα ελάχιστα όρια προξενικής προστασίας. Όποιος ταξιδεύει εκεί, πρέπει να του είναι σαφές ότι εάν του συμβεί κάτι, δεν πρέπει να περιμένει από κανένα βοήθεια.»

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι για τους γερμανούς τουρίστες η χώρα έχει γίνει επικίνδυνη.

«Εάν η Τουρκία δεν σταματήσει αυτό το παιχνιδάκι, όπως με την επίσκεψη γερμανών βουλευτών στη νατοϊκή βάση του Ικονίου, θα πρέπει να πούμε στον κόσμο ότι ταξιδεύει στην Τουρκία με δική του ευθύνη, εμείς δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε τίποτα.»

«Δεν είναι κράτος δικαίου»

Ο γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας έστειλε επίσης το δικό του μήνυμα. «Όποιος ταξιδεύει στην Τουρκία, κάνει διακοπές δυστυχώς σε μια χώρα που δεν είναι κράτος δικαίου.» Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο Γερμανικός Σύνδεσμος Δικαστών.

Όσοι Γερμανοί συλλαμβάνονται στην Τουρκία, δεν πρέπει να περιμένουν διαδικασίες ενός κράτους δικαίου και εξέταση των κατηγοριών που τους αποδίδονται με τρόπο ανεξάρτητο.

«Στην τουρκική δικαιοσύνη επικρατεί κλίμα φόβου» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σβεν Ρέμπχαν στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Neuen Osnabrücker Zeitung.

«Δικαστές και εισαγγελείς έχουν συλληφθεί και απολυθεί, επειδή υποτίθεται ότι ήταν με το κίνημα Γκιουλέν, οι θέσεις τους αναπληρώθηκαν μετά από σύντομες διαδικασίες και με ελάχιστη εκπαίδευση από φιλοκυβερνητικούς νομικούς, ακόμη και οι δικηγόροι που υπερασπίζονται φυλακισμένους, υπάρχει ο κίνδυνοι να κατηγορηθούν ότι βοηθούν τρομοκράτες και βρίσκονται με το ένα πόδι στη φυλακή».

Ειρήνη Αναστασοπούλου/ Bild, dpa

Deutsche Welle

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024