Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες αναφορές πως «πέθανε» ο αρχηγός της ISIS - Δεν επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο

Νέες αναφορές πως «πέθανε» ο αρχηγός της ISIS – Δεν επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο

Επανέρχονται ισχυρισμοί που θέλουν να έχει σκοτωθεί ο αρχηγός της ISIS, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι: Η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων υποστηρίζει πως έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία ενώ προηγουμένως ιρακινό κανάλι ισχυρίστηκε πως μαχητές της οργάνωσης είχαν μιλήσει για τον θάνατο του Μπαγκντάντι. Το Πεντάγωνο ωστόσο στη συνέχεια τόνισε πως δεν έχει πληροφορίες που να το επιβεβαιώνουν.

Επανέρχονται ισχυρισμοί που θέλουν να έχει σκοτωθεί ο αρχηγός της ISIS, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι: Η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων υποστηρίζει πως έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία ενώ προηγουμένως ιρακινό κανάλι ισχυρίστηκε πως μαχητές της οργάνωσης είχαν μιλήσει για τον θάνατο του Μπαγκντάντι.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο όμως, μετά και την αναφορά του Συριακού Παρατηρητηρίου, υπογράμμισε πως «δεν έχει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τις αναφορές για θάνατο του αρχηγού της ISIS».

Ο ισχυρισμός ότι ο αρχηγός της ISIS είχε σκοτωθεί πρόσφατα σε πλήγμα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα -αρκετές φορές στο παρελθόν έχει διατυπωθεί ανάλογος ισχυρισμός. H Mόσχα είχε κάνει τον Ιούνιο λόγο για «ενδεχόμενο» θάνατο του Μπαγκντάντι στο τέλος Μαΐου.

Αρκετές φορές στο παρελθόν έχει διατυπωθεί ο ισχυρισμός πως ο υποτιθέμενος χαλίφης ήταν νεκρός ή σοβαρά τραυματισμένος, αλλά μέχρι στιγμής ποτέ δεν είχε σταθεί δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Την Τρίτη, το ιρακινό κανάλι Al Sumaria TV μετέδωσε, σύμφωνα με τα όσα λέει το ρωσικό πρακτορείο Tass, πως «πηγή» στην περιφέρεια της Νινευή ανέφερε πως μέλη της ISIS επιβεβαίωσαν το θάνατό του και εξέδωσαν σύντομη σχετική ανακοίνωση.

Προηγουμένως, συριακά ΜΜΕ είχε δώσει στη δημοσιότητα εικόνες που υποτίθεται ότι επιβεβαίωναν το θάνατο του αρχηγού της ISIS.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό από την πλευρά του Παρατηρίου, ο αρχηγός του Ραμί Αμπντουλραχμάν επικαλέστηκε, μιλώντας στο Reuters, «επιβεβαιωμένες πληροφορίες από αρχηγικά στελέχη της ISIS, μεταξύ άλλων και στα ανατολικά του Ντέιρ αλ Ζορ».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από άλλη πλευρά, ούτε από ιρακινούς ή κούρδους αξιωματούχους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024