Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bενεζουέλα: Mε ξύλα εισέβαλαν υποστηρικτές του Μαδούρο στη Βουλή

Bενεζουέλα: Mε ξύλα εισέβαλαν υποστηρικτές του Μαδούρο στη Βουλή

Βιαίως εισέβαλε, την Τετάρτη, στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας ομάδα υποστηρικτών της κυβέρνησης. Το κοινοβούλιο είναι ο μόνος θεσμός που ελέγχει η αντιπολίτευση, καθώς οι βουλευτές πραγματοποιούσαν ειδική συνεδρία για να τιμήσουν την επέτειο της ανεξαρτησίας. Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφεραν ότι αρκετοί βουλευτές και δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν.

Βιαίως εισέβαλε, την Τετάρτη, στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας ομάδα υποστηρικτών της κυβέρνησης. Το κοινοβούλιο είναι ο μόνος θεσμός που ελέγχει η αντιπολίτευση, καθώς οι βουλευτές πραγματοποιούσαν ειδική συνεδρία για να τιμήσουν την επέτειο της ανεξαρτησίας.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφεραν ότι αρκετοί βουλευτές και δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν.

Δεκάδες άνθρωποι, κάποιοι κρατώντας ξύλα, φορώντας κουκούλες και άλλοι κόκκινα ρούχα – στα χρώματα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος – εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της βουλής, πετώντας κροτίδες και προκαλώντας χάος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα συγκλονίζουν. Αίματα φαίνεται να τρέχουν στους τοίχους και στα πρόσωπα δύο βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για αρκετές μικρές εκρήξεις που προκλήθηκαν πιθανότατα από ρίψεις βεγγαλικών.

Να σημειωθεί ότι πάνω από 60 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τελευταίους δύο μήνες στις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μαδούρο. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν υποστηρικτές της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης αλλά και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024