Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνέδριο SPD με τον Σουλτς να ψάχνει απάντηση στην Μέρκελ

Συνέδριο SPD με τον Σουλτς να ψάχνει απάντηση στην Μέρκελ

Ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς θα επιχειρήσει να δώσει μια νέα ώθηση στην προεκλογική εκστρατεία, χρησιμοποιώντας ως αφετηρία του συνέδριο του SPD. Η αποστολή του είναι εξαιρετικά δύσκολη, σε κάθε περίπτωση.

Ο σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς θα επιχειρήσει να δώσει μια νέα ώθηση στην προεκλογική εκστρατεία, χρησιμοποιώντας ως αφετηρία του συνέδριο του SPD.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα που συνεδριάζει στο Ντόρτμουντ πρόκειται να επικυρώσει νωρίς το απόγευμα το προεκλογικό πρόγραμμά του για τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, άξονας του οποίου θα είναι το ζήτημα της «κοινωνικής δικαιοσύνης».

Στην ομιλία του ο Σουλτς θα υποσχεθεί μείωση των φόρων για τα λαϊκά στρώματα και αύξηση της φορολογικής πίεσης επί των πλουσιότερων.

Ο τέως καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ πρόκειται να εκφωνήσει και αυτός ομιλία στους συνέδρους σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα.

Ο στόχος του Μάρτιν Σουλτς να κερδίσει και πάλι την κοινή γνώμη προαναγγέλλεται πάντως δύσκολος.

Σχεδόν αρχάριος στη γερμανική πολιτική σκηνή, ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δυσκολεύεται να περάσει μπροστά από την δημοφιλέστατη Μέρκελ, που διεκδικεί τέταρτη θητεία.

Στην πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, το CDU της Μέρκελ διατηρεί προβάδισμα 16 μονάδων επί του SPD (39% έναντι 23%).

Για να καλύψει τη διαφορά, το SPD επιχειρεί να κάνει πιο αριστερό τον λόγο του. Το πρόγραμμα που θα υιοθετήσει φέρει αυτό το χαρακτηριστικό.

«Η κυρία Μέρκελ φέρεται σαν η Γερμανία να μην πρέπει να αλλάξει, αυτό είναι ένα επικίνδυνο μήνυμα» δήλωσε ο Σουλτς το Σάββατο, κατηγορώντας την αντίπαλό του ότι επιδεικνύει «αλαζονεία της εξουσίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024