Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήσεις έφερε η φονική πυρκαγιά στον πύργο του Λονδίνου

Παραιτήσεις έφερε η φονική πυρκαγιά στον πύργο του Λονδίνου

Παραιτήθηκε την Πέμπτη ο Νίκολας Χόλγκεϊτ, εκτελεστικός διευθυντής του συμβουλίου του  Κένσινγκτον και Τσέλσι, εξαιτίας σφοδρής κριτικής που δέχτηκε ο δήμος για την ανταπόκρισή του στην πυρκαγιά του Grenfell Tower, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 ανθρώπους.

Παραιτήθηκε την Πέμπτη ο Νίκολας Χόλγκεϊτ, εκτελεστικός διευθυντής του συμβουλίου των Κένσινγκτον και Τσέλσι, εξαιτίας σφοδρής κριτικής που δέχτηκε ο δήμος για την ανταπόκρισή του στην πυρκαγιά του Grenfell Tower, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Χόλγκεϊτ, ο γραμματέας του τοπικού συμβουλίου, Σατζίντ Τζάβιντ, εισηγήθηκε την παραίτησή του, κάτι που ο τελευταίος δεν έχει ακόμη σχολιάσει.

Ο αποχωρών δήλωσε σε ανακοίνωσή του, ότι κυρίαρχη προτεραιότητα του συμβουλίου είναι να βοηθήσει τις οικογένειες που επλήγησαν από τη φωτιά.

Οι κάτοικοι, ωστόσο, καταδίκασαν την όλη προσπάθεια ανακούφισης ως «το απόλυτο χάος».

«Παρά την επιθυμία μου να συνεχίσω, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική συνθήκη και να ηγηθώ των ευθυνών του συμβουλίου, αποφάσισα ότι είναι καλύτερο να αποχωρήσω, μόλις βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης» ανέφερε ο Χόλγκεϊτ.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν για τα θύματα της πυρκαγιάς και πως η παραμονή του στο συμβούλιο, θα προκαλούσε πρόβλημα.

«Οι έρευνες θα αποκαλύψουν την αλήθεια για τα αίτια της τραγωδίας και το χειρισμό της κατάστασης και πιστεύω ακράδαντα ότι οι αρμόδιοι φορείς έχουν τα συμφέροντα των ενοίκων στην καρδιά τους και θα συνεχίσουν να τα έχουν».

Από τις 14 Ιουνίου, ημέρα που ξέσπασε η φωτιά, πολλές οικογένειες του Grenfell Tower μένουν σε ξενοδοχεία και ξενώνες. Οι ένοικοι καταγγέλλουν ελλιπή ενημέρωση.

Η ανακαίνιση του πύργου, στην οποία προέβη το συμβούλιο και για την οποία ξόδεψε περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ, εγείρει ερωτήματα, καθώς πιστεύεται ότι η νέα επένδυση που χρησιμοποιήθηκε ενδέχεται να έπαιξε ρόλο στην επέκταση της μοιραίας πυρκαγιάς.

Το εν λόγω θέμα θα είναι ένα από αυτά που θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας, με διαταγή της Τερέζα Μέι.

Η πρωθυπουργός, η οποία έχει δεχτεί έντονη κριτική για τους χειρισμούς της, ζήτησε και επίσημα συγγνώμη από τη Βουλή.

«Άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους, έμειναν χωρίς στέγη, χωρίς πληροφόρηση για το τι έγινε, τι πρέπει να κάνουν και που να απευθυνθούν για βοήθεια» είπε η Μέι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024