Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Tραμπ βρήκε τρόπο να μειώσει το κόστος του τείχους στο Μεξικό

O Tραμπ βρήκε τρόπο να μειώσει το κόστος του τείχους στο Μεξικό

Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ είναι το «κλειδί» για να μειωθεί το υπέρογκο -όπως τελικά αποδείχθηκε- κόστους του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την προεκλογική του δέσμευση.

Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ είναι το «κλειδί» για να μειωθεί το υπέρογκο -όπως τελικά αποδείχθηκε- κόστους του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την προεκλογική του δέσμευση.

Μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Αϊόβα, ο πρέοδρος των ΗΠΑ, είπε μάλιστα ότι η ιδέα είναι δική του.

«Θα σας πω μια ιδέα που κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ακούσει» είπε λίγο προτού μιλήσει για τα φωτοβολταϊκά που θα παράγουν φθηνή ενέργεια, κατά συνέπεια θα προστεθεί ένα έσοδο στην όλη υπόθεση.

«Σκεφτόμαστε κάτι μοναδικό, μιλάμε για τα νότια σύνορα, ήλιος και ζέστη. Θα φτιάξουμε ένα ηλιακό τείχος που θα παράγει ενέργεια για τον εαυτό του. Και με αυτό τον τρόπο, το Μεξικό θα πληρώσει λιγότερα» είπε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιμένει να στέλνει στο Μεξικό το λογαριασμό για το τείχος που θα κρατήσει τους μετανάστες μακριά από τη χώρα του, ωστόσο, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ένα πέσο.

Από τον περασμένο Μάρτιο έχει δημοσιευθεί η προκήρυξη για τις ενδιαφερόμενες κατασκευαστικές εταιρείες. Πάνω από 200, σύμφωνα με πλήροφορίες του BBC, έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να κατασκευάσουν το τείχος. Πολλές από αυτές έχουν επίσης συμπεριλάβει στην πρότασή τους την ιδέα των φωτοβολταϊκών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024