Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η κυβερνητική πολιτική για το Brexit στο επίκεντρο του Λόγου της Βασίλισσας

Η κυβερνητική πολιτική για το Brexit στο επίκεντρο του Λόγου της Βασίλισσας

Η ομαλή έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκε στο επίκεντρο του Λόγου της Βασίλισσας. Ο Λόγος της Βασίλισσας επικεντρώθηκε σε νέους νόμους που έχουν σχεδιαστεί για να προετοιμάσει τη Βρετανία για μία «ομαλή και με τάξη» αποχώρηση από την ΕΕ. Ωστόσο, αποδυναμωμένη η Τερέζα Μέι από την απώλεια αυτοδυναμίας στις πρόσφατες εκλογές αφαίρεσε άλλα σημεία - κλειδιά του προεκλογικού προγράμματος των Τόρις.

Η ομαλή έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκε στο
επίκεντρο του Λόγου της Βασίλισσας.

Ο Λόγος της Βασίλισσας επικεντρώθηκε
σε
νέους νόμους που έχουν σχεδιαστεί για να προετοιμάσει τη Βρετανία για
μία «ομαλή και με τάξη» αποχώρηση από την ΕΕ.

Ωστόσο, αποδυναμωμένη η
Τερέζα Μέι από την απώλεια αυτοδυναμίας στις πρόσφατες εκλογές αφαίρεσε
άλλα σημεία – κλειδιά του προεκλογικού προγράμματος των Τόρις.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεσμεύθηκε ότι θα επιδιώξει την «μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση» για το Brexit συνεργαζόμενη με το Κοινοβούλιο, τις αρχές των συνιστωσών του Ηνωμένου Βασιλείου, τις επιχειρήσεις και άλλους παράγοντες.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ανέγνωσε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων δίνοντας την εξής διαβεβαίωση: «Προτεραιότητα της κυβέρνησής μου είναι η διασφάλιση της καλύτερης δυνατής συμφωνίας κατά την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Κατά πρώτον, πρέπει να φέρουμε εις πέρας το Brexit. Αυτό σημαίνει να επιτύχουμε μία συμφωνία η οποία θα υπηρετεί το αποτέλεσμα του περυσινού δημοψηφίσματος κατά τρόπον ώστε να εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δημόσια υποστήριξη» σημείωσε.

Η βασίλισσα Ελισάβετ αναφέρθηκε σε νέους νόμους που έχουν σχεδιαστεί για να προετοιμάσει τη Βρετανία για μία «ομαλή και με τάξη» αποχώρηση από την ΕΕ.

Σύμφωνα με το BBC, από τα 27 νομοσχέδια στα οποία αναφέρθηκε η βασίλισσα, τα οκτώ αφορούν το Brexit και τις συνέπειες που αυτό αναμένεται να έχει σε βιομηχανίες – κλειδιά της Βρετανίας.

Εκτός από το νομοσχέδιο που θα έχει ως στόχο να μετατρέψει ευρωπαϊκούς κανόνες σε βρετανική νομοθεσία, υπάρχουν μέτρα για το εμπόριο, τους δασμούς, τη μετανάστευση, την αλιεία, τη γεωργία, τα πυρηνικά και τις κυρώσεις.

Ωστόσο, ο Λόγος της Βασίλισσας δεν περιλάμβανε άλλα σημεία – κλειδιά από το μανιφέστο των Τόρις, καθώς το κόμμα έχασε την πλειοψηφία του.

Μεταξύ των μέτρων που αφαιρέθηκαν περιλαμβάνεται η πρόθεση κατάργησης των δωρεάν γευμάτων στα σχολεία και της χρηματοδότησης της ιατρικής περίθαλψης των ηλικιωμένων προσώπων μέσω της εκποίησης περιουσιακών τους στοιχείων μετά θάνατον, που ονομάσθηκε «dementia tax».

Από τις προγραμματικές δηλώσεις εξαιρέθηκε επίσης η προεκλογική πρόταση της Μέι για την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού της αλεπούς.

Η βασίλισσα δεν αναφέρθηκε σε πιθανή επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στη χώρα, ενισχύοντας τις υποψίες ότι η επίσκεψη έχει αναβληθεί.

Η Τερέζα Μέι, η οποία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το κλείσιμο της συμφωνίας με το βορειοϊρλανδικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, είπε ότι θα εργαστεί με «ταπεινότητα και αποφασιστικότητα» μετά την απώλεια της πλειοψηφίας στις εκλογές.

Πηγή στο βορειοϊρλανδικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) δήλωσε στο Reuters πως οι συνομιλίες ανάμεσα στους Συντηρητικούς της Μέι και το DUP για την κοινοβουλευτική στήριξη της κυβέρνησης συνεχίζονται, όμως «δεν φαίνεται πιθανή» η επίτευξη μιας συμφωνίας αυτή την εβδομάδα.

Η βασίλισσα συνοδευόταν από τον πρίγκιπα της Ουαλίας, καθώς ο πρίγκιπας Φίλιππος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας παρουσίασε ένα «ευρύ πρόγραμμα» και είναι πεπεισμένη πως το Κοινοβούλιο θα το στηρίξει, δήλωσε εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι.

«Προωθούμε ένα ευρύ πρόγραμμα για την κυβέρνηση, πιστεύουμε ότι είναι καλό πρόγραμμα για την κυβέρνηση, πιστεύουμε πως είναι ένα πρόγραμμα … που μπορεί να στηρίξει ολόκληρη η Βουλή», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Η πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως οι εκλογές δεν έφεραν το αποτέλεσμα στο οποίο ελπίζαμε και πως θα σκεφτούμε τους λόγους γι’ αυτό και θα κυβερνήσουμε με ταπεινότητα προς το εθνικό συμφέρον και πιστεύω πως αυτό μπορείτε να το δείτε σε όσα προωθήσαμε σήμερα» σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως μερικές πολιτικές δεν αναφέρθηκαν στην ομιλία της Βασίλισσας, μεταξύ των οποίων η επέκταση του αεροδρομίου του Χίθροου και μέτρα για τη διοίκηση των μεγάλων εταιρειών, όμως η κυβέρνηση παραμένει δεσμευμένη σε τέτοιες πολιτικές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024