Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας

Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας

Την παραίτησή της από τη θέση της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας υπέβαλε η Σιλβί Γκουλάρ, έπειτα από ενδελεχή έρευνα σχετικά με το σκάνδαλο κατάχρησης κοινοβουλευτικών κονδυλίων από το κόμμα της, το Δημοκρατικό Κίνημα (MoDem).

Την παραίτησή της από τη θέση της υπουργούΆμυνας της Γαλλίας υπέβαλε η Σιλβί Γκουλάρ, έπειτα από ενδελεχή έρευνα σχετικά με το σκάνδαλο κατάχρησης κοινοβουλευτικών κονδυλίων από το κόμμα της, το Δημοκρατικό Κίνημα (MoDem).

Η Γκουλάρ, που διορίστηκε υπουργόςΆμυνας το Μάιο του 2017 από τον Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε να μη θεωρηθεί μέρος του νέου κυβερνητικού σχεδιασμού, ο οποίος θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η προαναφερθείσα έρευνα επικεντρώνεται στην κατάχρηση κονδυλίων από το MoDem, σχετικά με την πρόσληψη βοηθών στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο. Η Σιλβί Γκουλάρ δήλωσε ότι η παραίτησή της είναι ένδειξη «καλής θέλησης», καθώς η έρευνα ρίχνει τη σκιά της το κόμμα της.

«Η Άμυνα είναι ένας απαιτητικός χώρος. Η τιμή όσων υπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, αντρών και γυναικών, όσων βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπλακεί σε αντιπαραθέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με εκείνους και να πληγεί» τόνισε η ίδια σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει δώσει όρκο να «ξεκαθαρίσει» το πολιτικό τοπίο της Γαλλίας κι έχει υποσχεθεί έναν «ηθικό λογαριασμό», ο οποίος θα βάλει φρένο στην πρόσληψη συγγενικών μελών πολιτικών και θα σταματήσει την εύνοια των προσωπικών συμφερόντων. Αυτές οι υποσχέσεις έρχονται σε συνέχεια σκανδάλων υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της υπεξαίρεσης του πρώην φαβορί για την προεδρία, Φρανσουά Φιγιόν.

«Ο πρόεδρος ανέλαβε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στα δημόσια αξιώματα, να κάνει μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία και να δώσει νέα πνοή στην Ευρώπη. Αυτή η προσέγγιση πρέπει να είναι πάνω από κάθε προσωπικό όφελος» επισήμανε η Σιλβί Γκουλάρ.

Η παραίτηση της υπουργού αναμένεται να εγείρει ερωτήσεις σχετικά και με άλλους υπουργούς του Δημοκρατικού Κινήματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024