Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ήταν η ουσία της Ευρώπης»: Αντιδράσεις για τον θάνατο του Κολ

«Ήταν η ουσία της Ευρώπης»: Αντιδράσεις για τον θάνατο του Κολ

Τη θλίψη τους για τον θάνατο του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, εκφράζουν ξένοι ηγέτες και ευρωπαίοι αξιωματούχοι. «Ήταν η ίδια η ουσία της Ευρώπης» αναφέρει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τη θλίψη τους για τον θάνατο του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, εκφράζουν ξένοι ηγέτες και ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ ήταν «η ίδια η ουσία της Ευρώπης» επισήμανε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αντιδρώντας στην είδηση του θανάτου του.

«Ο θάνατος του Χέλμουτ Κολ με λυπεί βαθύτατα. Ο μέντοράς μου, ο φίλος μου, η ίδια η ουσία της Ευρώπης. Θα μας λείψει πάρα πολύ» έγραψε ο Γιούνκερ σε μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπεργκ χαιρέτισε «έναν σπουδαίο Ευρωπαίο», αποτίοντας φόρο τιμής στον Χέλμουτ Κολ.

«Βαθιά θλίψη για ένα σπουδαίο Γερμανό και έναν σπουδαίο Ευρώπη», ανέφερε σε tweet του ο Ζάιμπεργκ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, απέτισε φόρο τιμής στον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, κάνοντας λόγο για «έναν αληθινό φίλο της ελευθερίας» και «ένα από τους σπουδαιότερους ηγέτες της μεταπολεμικής Ευρώπης», αντιδρώντας στην είδηση του θανάτου του.

«Ο Χέλμουτ ήταν ένας βράχος, και σταθερός και δυνατός», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1989 έως το 1993, περίοδο επανένωσης της Γερμανίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024