Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άνδρας με μαχαίρι συνελήφθη έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο

Άνδρας με μαχαίρι συνελήφθη έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο

Η αστυνομία συνέλαβε και απομάκρυνε από τον εξωτερικό χώρο του βρετανικού κοινοβουλίου έναν άνδρα με την υποψία ότι κρατούσε μαχαίρι. Η αστυνομία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια σχέση με την τρομοκρατία.

Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι συνελήφθη μπροστά στο Κοινοβούλιο στο Λονδίνο, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι ο συλληφθείς δεν έχει τραυματισθεί.

Η αστυνομία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια σχέση με την τρομοκρατία.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο εντόπισαν άνδρα με ύποπτη συμπεριφορά και τον εξουδετέρωσαν με Taser.

Αν και το επεισόδιο δεν θεωρείται, στο παρόν στάδιο, τρομοκρατική ενέργεια, η αστυνομία διερευνά, ωστόσο, την πιθανότητα να υπήρχε «τρομοκρατικό κίνητρο» που οδήγησε αυτό τον άνδρα στο Κοινοβούλιο.

«Δεδομένου του τόπου, των περιστάσεων και των πρόσφατων τραγικών γεγονότων, η αντιτρομοκρατική μονάδα της αστυνομίας του Λονδίνου θα ερευνήσει αυτό το επεισόδιο», προστίθεται στην ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ, που είχε δηλώσει αρχικά ότι το επεισόδιο δεν είχε σχέση με την τρομοκρατία.

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου έχουν ενισχυθεί από τις 22 Μαρτίου, όταν άνδρας έριξε το όχημα που οδηγούσε εναντίον του πλήθους στην γέφυρα του Ουεστμίνστερ, πριν δολοφονήσει μα μαχαίρι αστυνομικό μπροστά στις πύλες του Κοινοβουλίου. Συνολικά, πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην επίθεση αυτή, ενώ ο δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Tο Λονδίνο επλήγη και από δεύτερη επίθεση, όταν στις 3 Ιουνίου, τρεις νεαροί επετέθησαν εναντίον των περαστικών στην London Bridge, πριν μαχαιρώσουν ανθρώπους στην Borough Market, όπου και σκοτώθηκαν από την αστυνομία. Οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην επίθεση.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα στις 22 Μαΐου, ένας 22χρονος Βρετανός λιβυκής καταγωγής, ανατινάχθηκε στην είσοδο της Manchester Arena στο τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε, σκοτώνοντας 22 ανθρώπους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024