Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για παρεμπόδιση Δικαιοσύνης ελέγχεται ο Τραμπ

Για παρεμπόδιση Δικαιοσύνης ελέγχεται ο Τραμπ

Ο ειδικός σύμβουλος που μελετά την υπόθεση της ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ φαίνεται να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο ελέγχου του Ντόναλντ Τραμπ για τυχόν παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης. «Επινόησαν μια ψεύτικη ιστορία για συνέργεια με τους Ρώσους, βρήκαν μηδέν αποδείξεις» αναφέρει ο Τραμπ σε σχόλιό του.

Ο ειδικός σύμβουλος που μελετά την υπόθεση της ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ φαίνεται να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο ελέγχου του Ντόναλντ Τραμπ για τυχόν παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης.

Τις έρευνες για το καυτό ζήτημα της ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές, συντονίζει ο Ρόμπερτ Μίλερ, ως ανεξάρτητος πλέον σύμβουλος και με την εμπειρία της θητείας του στο FBI.

Σύμφωνα με την Washington Post, τους Times της Νέας Υόρκης και την Wall Street Journal, ανώτεροι αξιωματούχοι των Υπηρεσιών Ασφαλείας θα κληθούν να καταθέσουν τη μαρτυρία τους για το κατά πόσο ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να κλείσει τη σχετική έρευνα εις βάρος του Μαικλ Φλιν, του προσώπου που ο Τραμπ επέλεξε για σύμβουλο επί θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας.

Ο Φλιν αναγκάστηκε να παραιτηθεί σχεδόν αμέσως, καθώς αποκαλύφθηκε ότι είχε επαφές με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, προτού ακόμα ο Τραμπ ορκιστεί πρόεδρος.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες, ο Ρόμπερτ Μίλερ αποφάσισε να καλέσει για εξέταση τα κορυφαία στελέχη της NSA. Μάλιστα, θα καταθέσουν εντός των επόμενων ημερών.

Ο ίδιος ο Τραμπ και το επιτελείο του χαρακτηρίζουν «κυνήγι μαγισσών» τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ οι νομικοί του σχολίασαν την τελευταία εξέλιξη, σημειώνοντας ότι όλο αυτό είναι εξοργιστικό.

Σχολιάζοντας στο Twitter τα δημοσιεύματα, ο αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Επινόησαν μια ψεύτικη ιστορία για συνέργεια με τους Ρώσους, βρήκαν μηδέν αποδείξεις, έτσι τώρα λένε για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης στην ψεύτικη ιστορία. Ωραία».

Επιβαρυντική για τον πρόεδρο ήταν και η πολύωρη (και πολύκροτη) κατάθεση του τέως διευθυντή του FBI, Ρ.Κόμεϊ, στην επιτροπή της Γερουσίας. Ο Κόμεϊ άφησε να εννοηθεί ότι ο Τραμπ τον απέλυσε, προκειμένου να μην προχωρήσει η έρευνα εις βάρος του Φλιν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024