Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Βαλς πέρασε στον β' γύρο, τέλος διαδρομής για τον Αμόν

O Βαλς πέρασε στον β’ γύρο, τέλος διαδρομής για τον Αμόν

Στον β' γύρο των βουλευτικών εκλογών πέρασε ο τέως πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος δεν έχει κρύψει τη «συμπάθειά» του για το κίνημα του Μακρόν. Η αποστολή του δεν ήταν πάντως εύκολη στην εκλογική περιφέρεια της Εσόν. Τέλος διαδρομής για τον Μπενουά Αμόν...

Στον β’ γύρο των βουλευτικών εκλογών πέρασε ο τέως πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος δεν έχει κρύψει τη «συμπάθειά» του για το κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν.

Η αποστολή του δεν ήταν πάντως εύκολη στην εκλογική περιφέρεια της Εσόν, αφού είχε να αντιμετωπίσει 22 αντιπάλους.

Τελικά ήρθε πρώτος με 25,95% και θα αντιμετωπίσει στον β’ γύρο την υποψήφια της Ανυπότακτης Γαλλίας την 40χρονη συνδικαλίστρια Φαριντά Αμράνι που συγκέντρωσε 17,61%.

Η Αμράνι γεννήθηκε στο Μαρόκο το 1976 και πήγε στην Γαλλία σε ηλικία 2 ετών. «Εγώ δεν τελείωσα τη Γαλλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης» είπε πρόσφατα σε εφημερίδα, αναφερόμενη στον πολιτικό της αντίπαλο και τέως πρωθυπουργό.

Μεταξύ των υποψηφίων στην 1η περιφέρεια της Εσόν ήταν και ο αμφιλεγόμενος κωμικός Ντιεντονέ Μπαλαμπαλά, ο οποίος τελικά πήρε 1.061 ψήφους και 3,84%.

Ο σατιρικός καλλιτέχνης είχε καταδικαστεί παλαιότερα (στο Βέλγιο) για αντισημιτικές δηλώσεις στη διάρκεια παραστάσεων.

Πάντως και στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 40%. Η εκλογή Βαλς στον β’ γύρο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση: ο ίδιος υπήρξε πρωθυπουργός του Ολάντ και ενδεχομένως το εκλογικό σώμα να εκμεταλλευθεί την τοπική κάλπη για να τον στείλει σπίτι του…

Tέλος διαδρομής για τον Αμόν

Yπενθυμίζεται ότι ο Μανουέλ Βαλς, πρωθυπουργός του τέως προέδρου Φρανσουά Ολάντ, είχε διεκδικήσει το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές και έχασε από τον Μπενουά Αμόν.

Ο Αμόν συνετρίβη στις προεδρικές εκλογές, ενώ εξίσου κακή ήταν η επίδοση του άλλοτε κραταιού Σοσιαλιστικού Κόμματος στον α’ γύρο των βουλευτικών που έγιναν την Κυριακή.

Ο ίδιος ο Αμόν δεν πέρασε στον β’ γύρο για λίγες ψήφους. Στην 11η περιφέρεια του Ιβελίν, ήρθε τρίτος: πρώτη η Νάντια Αΐ, υποψήφια με το κόμμα του προέδρου η οποία έλαβε το 32,98% για να ακολουθήσει ο δεξιός Ζαν Μισέλ Φουργκού με 23,09%.

Τρίτος ο Αμόν με 22,59% και εκτός β’ γύρου. Ο Αμόν έλαβε 7.436 ψήφους και ο Φουργκού 7.601.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024