Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας, κανονικά οι βρετανικές κάλπες

Αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας, κανονικά οι βρετανικές κάλπες

Η νέα τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά του Λονδίνου είχε σαν αποτέλεσμα την αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας για την κάλπη της 8ης Ιουνίου μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Μόνο το UKIP δήλωσε ότι δεν συμμετέχει στην αναστολή. Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά την ερχόμενη Πέμπτη.

Η νέα τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά του Λονδίνου είχε σαν αποτέλεσμα την αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας για την κάλπη της 8ης Ιουνίου ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα.

Το ανακοίνωσε πρώτο το Συντηρητικό Κόμμα, ακολούθησε ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών και η Νίκολα Στέρτζεον του σκωτικού SNP.

Πάντως, το UKIP δήλωσε ότι συνεχίζει κανονικά, λέγοντας ότι το να σταματήσει η εκστρατεία είναι αυτό που θέλουν οι εξτρεμιστές.

Ουσιαστικά αναστέλλεται η προεκλογική δραστηριότητα σε εθνικό επίπεδο και αυτό μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

H πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία αντιμετωπίζει την τρίτη τρομοκρατική επίθεση στη χώρα σε διάστημα τριών μηνών, συγκάλεσε το Ανώτατο Όργανο για την ασφάλεια της χώρας, προκειμένου να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις.

Τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί καταδίκασαν τη νέα επίθεση.

Κανονικά οι εκλογές

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, μίλησε για βαρβαρότητα, αλλά και δειλία από πλευράς των δραστών.

Ο δήμαρχος είναι παρών στη συνεδρίαση του οργάνου υπό την πρωθυπουργό. Ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το αν πρέπει να υπάρξει αναβολή στις εκλογές: «Διαφωνώ απόλυτα. Οι τρομοκράτες θέλουν να σταματήσουμε να απολαμβάνουμε τις ελευθερίες που έχουμε. Να μην ψηφίσουμε. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε.»

Αλλά και ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, δήλωσε ότι η ημερομηνία των εκλογών δεν αλλάζει, λέγοντας μάλιστα ότι δεν θα μπορούσε και νομικά να επιτραπεί.

Αλλά και ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να ματαιωθούν οι εκλογές.

«Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί η δημοκρατική διαδικασία» δήλωσε, λέγοντας ότι πλέον είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να περάσει το μήνυμα ότι χρειάζονται περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους και αποτελεσματικότερες Υπηρεσίες Πληροφοριών.

Αργότερα και η πρωθυπουργός στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε από την είσοδο της Ντάουνινγκ Στριτ, διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024