Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πόλεμος» ΗΠΑ - Γερμανίας μετά τις δηλώσεις Μέρκελ

«Πόλεμος» ΗΠΑ – Γερμανίας μετά τις δηλώσεις Μέρκελ

Επίθεση κατά της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αναφερόμενος στο εμπορικό έλλειμμα και τις υποχρεώσεις της χώρας στο ΝΑΤΟ. Οργισμένη αντίδραση στο Βερολίνο. Ο Τραμπ είναι «καταστροφέας των δυτικών αξιών» ανέφερε ο Σουλτς. Ρίχνει τους τόνους ο Γκάμπριελ.

Επίθεση κατά της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αναφερόμενος στο εμπορικό έλλειμμα και τις υποχρεώσεις της χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε σαφές με το tweet του ότι αντιμετωπίζει τη Γερμανία ως πολιτικό του αντίπαλο» σχολίασε αργότερα ο Τόμας Όπερμαν, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), κυβερνητικού εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελας Μέρκελ (CDU).

Στο μήνυμά του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δήλωνε: «Έχουμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ εμπορικό έλλειμμα με τη Γερμανία, επιπλέον πληρώνουν ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ απ’ όσα θα έπρεπε στο ΝΑΤΟ και το στρατό. Πολύ κακό για τις ΗΠΑ. Αυτό θα αλλάξει».

Η ανάρτηση αυτή έρχεται μετά τη δήλωση της Μέρκελ ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να βασίζεται στις ΗΠΑ.

Σουλτς: Ο Τραμπ είναι καταστροφέας των δυτικών αξιών

Ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς για την καγκελαρία της Γερμανίας κατηγόρησε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ ότι καταστρέφει τις δυτικές αξίες και υπονομεύει τη διεθνή συνεργασία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο Σουλτς έκρινε πως ο Τραμπ είναι «ο καταστροφέας όλων των δυτικών αξιών» και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπονομεύει την ειρηνική συνεργασία των κρατών η οποία βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ανοχή.

«Οφείλει κάποιος να εναντιωθεί σε έναν τέτοιο άνθρωπο και την ιδεολογία του, (αυτή) του επανεξοπλισμού», πρόσθεσε ο Σουλτς.

Οι σχέσεις μεταξύ του Βερολίνου και της Ουάσινγκτον διέρχονται μια δύσκολη φάση, αλλά οι ΗΠΑ είναι «σπουδαιότερες και καλύτερες» από ό,τι δείχνει η υπάρχουσα διαμάχη και οι διμερείς σχέσεις θα βελτιωθούν ξανά, δήλωσε από την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ – Γερμανίας», τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

«Αλλά η ιστορία των ΗΠΑ είναι μεγάλη και η χώρα σπουδαιότερη από ό,τι δείχνει η υπάρχουσα σύγκρουση και για αυτό νομίζω ότι θα επανέλθουμε σε καλές σχέσεις στο μέλλον».

«Σήμερα τα πράγματα έχουν αρχίσει να ευτελίζονται. Εκτιμώ ότι είναι ανάρμοστο που τώρα επικοινωνούμε με δηλώσεις που γίνονται κάτω από σκηνές σε φεστιβάλ μπύρας και μέσω Twitter», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ από το Βερολίνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024