Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακρόν: «Κόκκινη γραμμή» για τη Γαλλία η χρήση χημικών στη Συρία

Μακρόν: «Κόκκινη γραμμή» για τη Γαλλία η χρήση χημικών στη Συρία

Στις σχέσεις Ρωσίας - Γαλλίας επικεντρώθηκε η συνάντηση Μακρόν - Πούτιν, σύμφωνα με δηλώσεις του γάλλου προέδρου. Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στις Βερσαλλίες -και όχι στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Η επιλογή μόνο τυχαία δεν ήταν: ο Μακρόν θέλησε έτσι να δείξει ότι η Γαλλία αποτελεί ισχυρό παίκτη. Ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των δύο χωρών σε σημαντικά διεθνή ζητήματα.

Στις σχέσεις Ρωσίας – Γαλλίας επικεντρώθηκε η συνάντηση Μακρόν – Πούτιν, σύμφωνα με δηλώσεις του γάλλου προέδρου. Ο Μακρόν δήλωσε ότι επιθυμεί την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με τη Ρωσία.

Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στις Βερσαλλίες -και όχι στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Η επιλογή μόνο τυχαία δεν ήταν: ο Μακρόν θέλησε έτσι να δείξει ότι η Γαλλία αποτελεί ισχυρό παίκτη.

Ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι συζήτησε με τον Πούτιν την κατάσταση των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία.

Όσον αφορά την Ουκρανία, ο Μακρόν είπε ότι θέλει το συντομότερο δυνατόν ένα σχήμα «τύπου Νορμανδίας» (με τη συμμετοχή Γαλλίας, Γερμανίας, Ρωσίας και Ουκρανίας). O Πούτιν είπε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν συνεισφέρουν «καθόλου» στη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης. «Ρωτάτε πώς οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα μπορούσαν να βοηθήσουν να διευθετηθεί η κρίση στην ανατολική Ουκρανία; Ιδού η απάντηση: Με κανέναν τρόπο!», είπε ο Πούτιν.

Αναφορικά με τη Συρία, ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι η χρήση χημικών όπλων στη Συρία αποτελεί κόκκινη γραμμή για τη Γαλλία και κάτι τέτοιο θα οδηγούσε το Παρίσι να προχωρήσει σε αντίποινα.

Από την πλευρά του, ρώσος πρόεδρος είπε ότι υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των δύο χωρών σε σημαντικά διεθνή ζητήματα.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες της Δύσης για ρωσική κυβερνοεπίθεση στη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών, ο Πούτιν είπε ότι αυτές δεν βασίζονται σε γεγονότα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η συνάντησή του με την Μαρίν Λεπέν δεν συνεπάγεται ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τις γαλλικές εκλογές.

Ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να βελτιώσει τις επαφές της με τη Γαλλία για τη Συρία και σημείωσε ότι δεν γνωρίζει πόσο ανεξάρτητο είναι το Παρίσι από την Ουάσινγκτον στις επιχειρήσεις στη Συρία.

Ο Μακρόν κατηγόρησε το Russia Today και το πρακτορείο Sputnik ότι δημοσίευσαν ψευδείς ειδήσεις στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και ισχυρίστηκε ότι είχε δίκιο να μην δώσει στους δημοσιογράφους τους πρόσβαση στα γραφεία της εκστρατείας του.

Η γενική διευθύντρια των Sputnik και Russia Today Μαργαρίτα Σιμονιάν απέρριψε τις κατηγορίες τις οποίες έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Ακολουθώντας την λογική του Μακρόν όλα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης πρέπει να απαγορευτούν από την Ρωσία», ανάφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η Σιμονιάν.

Το Sputnik απέρριψε τις κατηγορίες, με την Σιμονιάν να τονίζει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα διασποράς ψευδών πληροφοριών από το ρωσικό μέσο ενημέρωσης που να έχει παρουσιάσει ποτέ η ομάδα του Μακρόν.

Παράλληλα το Κρεμλίνο, διά του εκπροσώπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στο Sputnik πως «δεν συμφωνεί με αυτό τον ισχυρισμό» του Μακρόν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024