Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει η Μέρκελ: Δεν μπορεί η ΕΕ να βασίζεται πάντα στους συμμάχους της

Επιμένει η Μέρκελ: Δεν μπορεί η ΕΕ να βασίζεται πάντα στους συμμάχους της

Η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι ήταν σωστό το να μην προσπαθήσει να συγκαλύψει τις διαφορές με τις ΗΠΑ στο ζήτημα για το κλίμα και πρόσθεσε ότι η συζήτηση στη G7 έδειξε ότι θα ήταν δύσκολο το να είναι επιτυχημένη η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή. Η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να βασίζεται πλέον πάντα στους συμμάχους της και ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους.

Η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι ήταν σωστό το να μην προσπαθήσει να συγκαλύψει τις διαφορές με τις ΗΠΑ στο ζήτημα για το κλίμα και πρόσθεσε ότι η συζήτηση στη G7 έδειξε ότι θα ήταν δύσκολο το να είναι επιτυχημένη η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να στηρίξει την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα στη διάρκεια της Συνόδου της G7, λέγοντας ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει.

Μιλώντας σε συνέδριο για τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να βασίζεται πλέον πάντα στους συμμάχους της και ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους.

Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν αντιδράσεις σε Ουάσινγκτον και Λονδίνο όταν η Μέρκελ τα έκανε για πρώτη φορά την Κυριακή.

Νωρίτερα, το Βερολίνο προχώρησε σε διορθωτική κίνηση, με τον εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης να λέει ότι οι θέσεις που εξέφρασε η Μέρκελ είναι γνωστές και έχουν ειπωθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι οι ενέργειες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «αποδυνάμωσαν» τη Δύση και κατηγόρησε την πολιτική των ΗΠΑ πως είναι αντίθετη προς τα «συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Οι ΗΠΑ […] θεωρούν ότι το να επιβάλλουν τα εθνικά τους συμφέροντα είναι σημαντικότερο από τη διεθνή τάξη» κατήγγειλε ο γερμανός ΥΠΕΞ.

«Η κοντόφθαλμη πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης αντίκειται στα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προσέθεσε ο Γκάμπριελ επικαλούμενος τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και της πώλησης όπλων στη Μέση Ανατολή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024