Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρατσιστικό επεισόδιο με δύο νεκρούς στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ

Ρατσιστικό επεισόδιο με δύο νεκρούς στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ

Άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε δύο επιβάτες μέσα σε συρμό του προαστιακού σιδηροδρόμου, στο Πόρτλαντ του Όρεγκον των ΗΠΑ, όταν προσπάθησαν να τον σταματήσουν να παρενοχλεί δύο γυναίκες που θεωρούσε μουσουλμάνες.

Ανδρας μαχαίρωσε και σκότωσε δύο επιβάτες μέσα σε συρμό του προαστιακού σιδηροδρόμου, στο Πόρτλαντ του Όρεγκον των ΗΠΑ, όταν προσπάθησαν να τον σταματήσουν να παρενοχλεί δύο κοπέλες που θεωρούσε μουσουλμάνες.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο δράστης άρχισε να προσβάλλει τις δύο γυναίκες με εθνικιστικά και θρησκευτικά συνθήματα, μέσα στο συρμό, στο σταθμό Χόλιγουντ Τράνζιτ. Η μία από τις δύο κοπέλες είχε καλυμμένο το κεφάλι με μουσουλμανική μαντήλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Επενέβησαν τρεις άνδρες για να τον σταματήσουν και ο δράστης τους μαχαίρωσε, σκοτώνοντας τους δύο -ο ένας πέθανε στο σημείο της επίθεσης και ο άλλος λίγο αργότερα στο νοσοκομείο- και τραυματίζοντας ελαφρά τον τρίτο.

Ο δράστης συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, αφού είχε αποβιβαστεί από το τρένο.

Πρόκειται για τον 35χρονο Τζέρεμι Τζόζεφ Κρίστιαν. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι γνωστός ακροδεξιός και υπέρμαχος της «λευκής ανωτερότητας».

Κατηγορείται για δύο φόνους, απόπειρα δολοφονίας, εκφοβισμό και οπλοκατοχή.

Όσο για τις δύο γυναίκες, έφυγαν από το σημείο πριν φτάσει η αστυνομία. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η μητέρα της μιας από τις δύο κοπέλες ανέφερε πως η 16χρονη κόρη της επιβιβάστηκε στο τρένο με τη μουσουλμάνα φίλη της, η οποία φορούσε χιτζάμπ. Όταν την είδε ο δράστης, άρχισε να φωνάζει «ι μουσουλμάνοι πρέπει να πεθάνουν».

Η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Ραμαζάνι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024