Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υποχωρεί σταδιακά το επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία

Υποχωρεί σταδιακά το επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία

Χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα ασφαλείας στη Βρετανία, η οποία βρέθηκε σε ύψιστο συναγερμό μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ που άφησε πίσω της 22 νεκρούς. Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρα θα αποχωρήσουν από τους δρόμους οι στρατιώτες.

Χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα ασφαλείας στη Βρετανία, η οποία βρέθηκε σε ύψιστο συναγερμό μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ που άφησε πίσω της 22 νεκρούς.

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρα θα αποχωρήσουν από τους δρόμους οι στρατιώτες, μετά την υποβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι στρατιώτες θα αποσυρθούν από τους δρόμους, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του τηλεοπτικού δικτύου Sky News.

Η απόσυρση των στρατιωτών θα ακολουθήσει την υποβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας σε «σοβαρό» από το μέγιστο επίπεδο «κρίσιμο» που είχε αναβαθμιστεί μετά την αιματηρή βομβιστική επίθεση στο στάδιο του Μάντσεστερ.

Αυξημένα θα παραμένουν τα μέτρα ασφαλείας σε δημόσιες εκδηλώσεις

Η εξέλιξη αυτή, σημειώνεται μετά την ουσιαστική αστυνομική δραστηριότητα που καταγράφηκε κατά το τελευταίο 24ωρο στην Βρετανία, ώστε να καταστεί δυνατή η υποβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας στην χώρα.

Δύο ακόμη άτομα συνέλαβαν οι βρετανικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ. Συνολικά έχουν συλληφθεί, κρατούνται και ανακρίνονται 11 άτομα για την επίθεση του βομβιστή αυτοκτονίας Σαλμάν Αμπέντι σε συναυλία.

Μολονότι ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας Μαρκ Ρόουλι δήλωσε ότι «ένα μεγάλο μέρος του δικτύου» που εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση του Μάντσεστερ εξαρθρώθηκε, οι έρευνες συνεχίζονται. «Θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις και περισσότερες έρευνες» δήλωσε ο Ρόουλι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024