Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Βηθλεέμ ο Ντόναλντ Τραμπ για συνομιλίες με τον Αμπάς

Στη Βηθλεέμ ο Ντόναλντ Τραμπ για συνομιλίες με τον Αμπάς

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στη Βηθλεέμ για συνομιλίες με τον Μαχμούντ Αμπάς. Αφού επισκέφθηκε το Τείχος των Δακρύων, ο Τραμπ θα έχει την ευκαιρία να δει ένα άλλο τείχος: αυτό που έχει κατασκευάσει το Ισραήλ στη Δ.Όχθη για να προστατευθεί από επιθέσεις εξτρεμιστών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στη Βηθλεέμ για συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Τον Τραμπ υποδέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο στη Βηθλεέμ ο Αμπάς.

Ο Τραμπ, που ενημερώθηκε για κάποιες πτυχές του Μεσανατολικού στην Ιερουσαλήμ στη διάρκεια συνομιλιών του με Ισραηλινούς αξιωματούχους, θα ακούσει και την παλαιστινιακή θέση για το σχέδιο δημιουργίας ανεξάρτητου Κράτους.

Αφού επισκέφθηκε το Τείχος των Δακρύων, ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει την ευκαιρία να δει ένα άλλο τείχος: αυτό που έχει κατασκευάσει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη για να προστατευθεί από πιθανές επιθέσεις εξτρεμιστών.

Μεγάλο μέρος της Βηθλεέμ ζει υπό τη σκιά αυτού του τείχους: «ενός φράχτη ασφαλείας», σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, ή «ενός τείχους απαρτχάιντ» για τους Παλαιστίνιους.

Ωστόσο ένα μεγάλο πανό που έγραφε στα αγγλικά «η πόλη της ειρήνης χαιρετίζει τον άνδρα της ειρήνης» ήταν αναρτημένο στον δρόμο από τον οποίο πέρασε ο Τραμπ.

Στο Ισραήλ όπως και στη Δυτική Όχθη ο πρόεδρος που φιλοδοξεί να πετύχει την «τελική» διπλωματική συμφωνία θα μπορέσει να κατανοήσει αν είχε δίκιο όταν δήλωνε στον Αμπάς στον Λευκό Οίκο πως η επίτευξη της ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή «ίσως δεν είναι τόσο δύσκολη όσο πιστεύουν εδώ και χρόνια οι άνθρωποι».

Από το Ισραήλ, ο Τραμπ παρουσίασε ένα διαφορετικό όραμα για την επίλυση του Μεσανατολικού. Τα κοινά συμφέροντα των αραβικών κρατών και του Ισραήλ ενάντια στην απειλή του εξτρεμισμού και στο Ιράν αποτελεί «μια σπάνια ευκαιρία», ακόμη και για την επίλυση μιας από τις πιο παλιές συγκρούσεις στον κόσμο, επεσήμανε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024