Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιούνκερ: Τα αγγλικά χάνουν τη σημασία τους στην Ευρώπη

Γιούνκερ: Τα αγγλικά χάνουν τη σημασία τους στην Ευρώπη

Εν μέσω της έντασης ΕΕ - Βρετανίας πριν καλά - καλά ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι «αργά αλλά σταθερά, τα αγγλικά χάνουν σημασία στην Ευρώπη». Μάλιστα, ενώ επέλεξε να πει αυτή τη φράση στα αγγλικά, στη συνέχεια μίλησε γαλλικά, προσθέτοντας: «Στη Γαλλία γίνονται εκλογές και θέλω να γίνω κατανοητός».

Εν μέσω της έντασης ΕΕ – Βρετανίας πριν καλά – καλά ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι «αργά αλλά σταθερά, τα αγγλικά χάνουν σημασία στην Ευρώπη». Μάλιστα, ενώ επέλεξε να πει αυτή τη φράση στα αγγλικά, στη συνέχεια μίλησε γαλλικά, προσθέτοντας: «Στη Γαλλία γίνονται εκλογές και θέλω να γίνω κατανοητός».

Μιλώντας σε ευρωπαίους διπλωμάτες στη Φλωρεντία, ο Γιούνκερ είπε ότι η Βρετανία επέλεξε να φύγει από την Ευρώπη, παρά τις ιστορικές επιτυχίες και τα πρόσφατα δείγματα οικονομικής ανάκαμψης στην ΕΕ. «Οι Βρετανοί φίλοι μας αποφάσισαν να φύγουν από την ΕΕ και αυτό είναι τραγωδία» είπε.

Ο Γιούνκερ υποσχέθηκε να διαπραγματευτεί με την Βρετανία με πλήρη διαφάνεια για την έξοδο από την ΕΕ, σπεύδοντας να προσθέσει: «Δεν θα πρέπει να υπάρξει αμφιβολία ότι δεν είναι η ΕΕ εκείνη που εγκατέλειψε την Βρετανία, αλλά η Βρετανία εκείνη που εγκατέλειψε την ΕΕ».

Οι δηλώσεις Γιούνκερ έρχονται μετά την παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος κάλεσε την Τερέζα Μέι να δείξει «μετριοπάθεια και σεβασμό» στις διαπραγματεύσεις.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας σε μία κίνηση – έκπληξη κατηγόρησε την ΕΕ για παρέμβαση στη διαδικασία των βρετανικών εκλογών, κατηγορίες που απορρίπτουν οι Βρυξέλλες.

Η ένταση αυξήθηκε μετά την –καταστροφική όπως αναφέρουν πηγές και δημοσιεύματα– συνάντηση Μέι – Γιούνκερ στο Λονδίνο

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024