Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτομαγιά με δακρυγόνα σε Ευρώπη και Τουρκία

Πρωτομαγιά με δακρυγόνα σε Ευρώπη και Τουρκία

Χρήση δακρυγόνων έκανε η τουρκική αστυνομία για να διαλύσει μια ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών που ήθελαν να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς. Επεισόδια και σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Χρήση δακρυγόνων έκανε η τουρκική αστυνομία για να διαλύσει μια ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών που ήθελαν να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Τουρκία γιορτάζει την Εργατική Πρωτομαγιά σε συνθήκες έντασης, δύο εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα που ενίσχυσε σημαντικά τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση που διαλύθηκε από την αστυνομία -κυρίως μέλη διαφόρων αριστερών οργανώσεων- κρατούσαν πλακάτ και πανώ όπου είχαν γράψει αντικυβερνητικά συνθήματα όπως «Ζήτω η Πρωτομαγιά, όχι στον δικτάτορα!». Τουλάχιστον ένας άνθρωπος συνελήφθη από αστυνομικούς.

Οι τουρκικές αρχές έχουν απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ και η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στην περιοχή, η οποία έχει εξελιχθεί σε σύμβολο των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στην Τουρκία.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ νεαρών κουκουλοφόρων και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στο Παρίσι, στο περιθώριο των κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά.

Συγκρούσεις αστυνομικών με αναρχικούς διαδηλωτές σημειώθηκαν στο Τορίνο, λίγο πριν την εκδήλωση των τριών μεγαλύτερων ιταλικών συνδικάτων για την Πρωτομαγιά.

Οι διαδηλωτές ήθελαν να φτάσουν στην πλατεία όπου είχε οργανωθεί ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς από τα τρία ιταλικά συνδικάτα Cgil, Cisl και Uil.

Η επίθεση με μαχαίρι κατά του Ραούλ Χεντεμπόου, ενός εκ των ηγετών του διαρκώς ανερχόμενου στις δημοσκοπήσεις Βελγικού Κόμματος της Εργασίας (PTB), σημάδεψε τον εορτασμό της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς στο Βέλγιο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, την ώρα που ο Χεντεμπόου εκφωνούσε ομιλία στη Λιέγη και όπως έγινε γνωστό είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στη γάμπα.

Μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο, υποσχέθηκε όμως στους συντρόφους του ότι θα επιστρέψει σύντομα στον χώρο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Ο δράστης συνελήφθη αμέσως από την αστυνομία και ανακρίνεται, ενώ το συμβάν καταδικάζεται από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024