Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζεντιλόνι: Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για εθνικοποίηση της Alitalia

Τζεντιλόνι: Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για εθνικοποίηση της Alitalia

«Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εθνικοποίηση της Αlitalia, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σε σχέση μ' αυτό το θέμα» δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, αναφερόμενος στο μέλλον του αερομεταφορέα της χώρας, μετά την απόρριψη του σχεδίου αναδιάρθρωσης από πλευράς των εργαζομένων.

«Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εθνικοποίηση της Αlitalia, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σε σχέση μ’ αυτό το θέμα» δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, αναφερόμενος στο μέλλον του αερομεταφορέα της χώρας , μετά την απόρριψη του σχεδίου αναδιάρθρωσης από πλευράς των εργαζομένων.

«Η κυβέρνηση πάντως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προς υπεράσπιση των εργαζομένων, των πελατών της Alitalia και όλων των πολιτών, για να μην χαθεί η πολύτιμη εμπειρία και το σύνολο των δομών της εταιρίας» πρόσθεσε ο ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι «το αποτέλεσμα του εσωτερικού δημοψηφίσματος, με την απόρριψη του σχεδίου αναδιάρθρωσης, δυσκολεύει τα πράγματα» διότι «χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία» και ότι «η κάθε εταιρία θα έπρεπε να μπορεί να βρίσκεται εντός αγοράς και να αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό».

Από την μεριά του, ο ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα επανέλαβε ότι «θα ορισθεί έκτακτος επίτροπος και διαχειριστής, ο οποίος θα πρέπει να εγγυηθεί τη συνέχεια της λειτουργίας της Alitalia και να μπορέσει να βρει νέο αγοραστή».

Ο Καλέντα εξήγησε ότι «θα χρειαστεί ένα προσωρινό δάνειο, από μέρους του ιταλικού κράτους, ύψους 300 έως 400 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες των επόμενων έξι μηνών».

Αναμένεται τώρα να αρχίσει διαπραγμάτευση της ιταλικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες σχετικά με το πώς και το εάν θα μπορέσει να χορηγηθεί το δάνειο αυτό από το ιταλικό δημόσιο. Και για να αποφασιστεί αν θα καταστεί δυνατό να μην θεωρηθεί κρατική ενίσχυση που βλάπτει τον ελεύθερο ανταγωνισμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024