Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουλάχιστον 90 τζιχαντιστές σκότωσε η «μητέρα όλων των βομβών»

Τουλάχιστον 90 τζιχαντιστές σκότωσε η «μητέρα όλων των βομβών»

Ανεβαίνει ο απολογισμός των νεκρών από τη ρίψη της «μητέρας όλων των βομβών» στο Αφγανιστάν με στόχο σήραγγες που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος. Τοπικοί αξιωματούχοι μιλούν για τουλάχιστον 90 νεκρούς τζιχαντιστές.

Ανεβαίνει ο απολογισμός των νεκρών από τη ρίψη της «μητέρας όλων των βομβών» στο Αφγανιστάν. Τοπικοί αξιωματούχοι μιλούν για τουλάχιστον 90 νεκρούς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση σε σήραγγες και σπήλαια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν, το Πεντάγωνο δημοσιοποίησε βίντεο από αεροπλάνο που δείχνει την έκρηξη του πιο ισχυρού μη πυρηνικού όπλου στο αμερικανικό οπλοστάσιο.

Η βόμβα GBU-43, η οποία έχει μήκος 9 μέτρων και ισχύ που ισοδυναμεί με 11 τόνους TNT, αφέθηκε από αεροπλάνο MC-130 στην περιοχή Αχίν στα ανατολικά του Αφγανιστάν, η οποία συνορεύει με το Πακιστάν.

Η βόμβα έπληξε δίκτυο υπογείων τούνελ που χρησιμοποιούσαν μαχητές που συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Αφγανών κι Αμερικανών αξιωματούχων.

Η βόμβα BGU-43, η ισχύς της οποίας ισοδυναμεί με περίπου 11 τόνους ΤΝΤ, έπληξε το απόγευμα της Μ.Πέμπτης «σειρά από σήραγγες» στις 19:00 τοπική ώρα σήραγγες και σπήλαια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024