Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φορτηγό σκόρπισε τον τρόμο στη Στοκχόλμη

Φορτηγό σκόρπισε τον τρόμο στη Στοκχόλμη

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν όταν φορτηγό έπεσε σε εμπορικό κατάστημα σε εμπορικό δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης. «Η Σουηδία δέχθηκε επίθεση, όλα δείχνουν τρομοκρατικό χτύπημα» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας. «Φρούριο» η πόλη, οι Αρχές αναζητούν έναν ύποπτο. Προειδοποίηση προς τους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης. Έκλεισε το μετρό και εκκενώθηκε ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός. Ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια προς και από Στοκχόλμη, απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στη γέφυρα που ενώνει τη Σουηδία με τη Δανία. Φωτογραφίες, βίντεο

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν όταν φορτηγό έπεσε
σε εμπορικό κατάστημα σε
εμπορικό δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης.

«Η Σουηδία δέχθηκε επίθεση,
όλα δείχνουν τρομοκρατικό χτύπημα» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας. Η
αστυνομία ανακοίνωσε ότι έλαβε πληροφορίες για πυροβολισμούς, τις οποίες
δεν έχει επιβεβαιώσει.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει τρεις θανάτους. Η Deutsche Welle αναφέρει ότι οκτώ άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτηγό έπεσε σε κατάστημα της μεγαλύτερης αλυσίδας πολυκαταστημάτων στη Σουηδία, το Åhlens.

To περιστατικό σημειώθηκε στο Ντροτνινγκάταν, μεγάλο εμπορικό δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Η εταιρεία στην οποία ανήκει το φορτηγό -μία μπυραρία- ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας έκλεψε το συγκεκριμένο φορτηγό το πρωί της Παρασκευής.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι αναζητούν έναν άνδρα σε σχέση με την επίθεση. Ο Ματς Λόφβινγκ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Επιχειρήσεων της Σουηδίας έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός άνδρα που αναζητούν οι Αρχές. Η εικόνα δείχνει έναν άνδρα να φορά ένα μπουφάν με κουκούλα πάνω από ανοιχτό t-shirt και σκούρου χρώματος παντελόνι.

H φωτογραφία του άνδρα που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία:

Στη συνέχεια, ανακοίνωσαν ότι δύο άτομα έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται. Αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα δύο άτομα δεν θεωρούνται αυτή τη στιγμή ύποπτα για κάποιο έγκλημα.

Προειδοποίηση προς τους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης εξέδωσε η αστυνομία. Έκλεισε το μετρό και οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού. Επίσης, ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια των τρένων από και προς τη Στοκχόλμη.

Η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

{{{ map }}}
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έλαβε πληροφορίες για πυροβολισμούς, τις οποίες δεν έχει επιβεβαιώσει. Δημοσιογράφος που βρισκόταν στο σημείο είπε ότι όταν το φορτηγό έπεσε στο πλήθος, ένας άνδρας ξέφυγε, κρατώντας ένα όπλο.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Εικόνες δείχνουν εκατοντάδες ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι από την περιοχή. Τα γραφεία της κυβέρνησης έκλεισαν και οι υπουργοί είναι ασφαλείς, σημείωσε πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο SVT ότι είδε το φορτηγό να πέφτει στο κατάστημα. «Έριξε κάτω οκτώ άτομα εκεί και είδα τέσσερις σορούς λίγο μακρύτερα. Μία γυναίκα με ένα μικρό παιδί παρέλυσε εντελώς και απλά στεκόταν ακίνητη. Την άρπαξα, μαζί με μια άλλη γυναίκα και μας πέταξα όλους σε μία σκάλα» είπε.

Η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι αστυνομικοί θα φέρουν όπλα στο αεροδρόμιο του Όσλο και σε μεγάλες πόλεις της Νορβηγίας μετά την επίθεση.

Με αίτημα της σουηδικής αστυνομίας, απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στη γέφυρα Ορεσούντ που ενώνει τη Σουηδία με τη Δανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024