Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Βαλς ψηφίζει Μακρόν

Ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Βαλς ψηφίζει Μακρόν

«Δεν θέλω να το ρισκάρω, για το Εθνικό Μέτωπο. Στον πρώτο γύρο θα ψηφίσω Μακρόν.» Τα λόγια αυτά ανήκουν στον τέως πρωθυπουργό της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος άδειασε (και αυτός) τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν.

«Δεν θέλω να το ρισκάρω, για το Εθνικό Μέτωπο. Στον πρώτο γύρο θα ψηφίσω Μακρόν.» Τα λόγια αυτά ανήκουν στον τέως πρωθυπουργό της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος άδειασε (και αυτός) τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαλς διεκδίκησε το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) και έχασε από τον Μπενουά Αμόν.

«Είναι η επιλογή της λογικής» είπε ο Βαλς, εξηγώντας γιατί θα ψηφίσει τον 39χρονο ανεξάρτητο υποψήφιο που -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- είναι το φαβορί για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Την ώρα που ο Βαλς… ψήφιζε, ο ίδιος ο Μακρόν μιλούσε στο Europe 1. Τον ευχαρίστησε για τη στήριξη και έσπευσε με νόημα να ξεκαθαρίσει ότι η χώρα χρειάζεται ανανέωση μεθόδων και προσώπων.

Η αναφορά δεν έγινε τυχαία, καθώς πολλά κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Ολάντ έχουν εγκαταλείψει τη βάρκα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, στρεφόμενα στον ανεξάρτητο Μακρόν, και οι φήμες περί «συναλλαγής» φουντώνουν.

Πάντως, ο νυν υπουργός Άμυνας, Ζαν Ίβ λε Ντριάν, που επίσης δήλωσε ότι θα ψηφίσει Μακρόν ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάνει υπόγειες συμφωνίες.

Ο Λε Ντριάν, ο πλέον δημοφιλής της κυβέρνησης Ολάντ, εξήγησε: «Δεν είναι ευκαιριακό το κίνητρο, ούτε διαπραγματεύτηκα τίποτα με οποιονδήποτε. Εκτιμώ ότι το πρόγραμμα του Μακρόν ανταποκρίνεται καλύτερα στις προκλήσεις της εποχής για τη Γαλλία, ειδικά στην οικονομία.»

Όπως μάλιστα παρατηρεί η Figaro, ο 69χρονος έχει εντυπωσιακή αποδοχή σε δεξιά και αριστερά, βρίσκεται στη θέση του υπουργού Άμυνας από την πρώτη μέρα που ανέλαβε πρόεδρος ο Ολάντ και ουδέποτε απασχόλησε με σκάνδαλα…

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν οριακό προβάδισμα του Μακρόν από τον πρώτο γύρο (23 Απριλίου) έναντι της Μαρίν Λεπέν και σαρωτική νίκη του 39χρονου στον β΄γύρο (7 Μαΐου).

Σταθερά στην τρίτη θέση ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και ακολουθεί στην τέταρτη θέση ο Μπενουά Αμόν του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Πέμπτος στις δημοσκοπήσεις με αξιοπρεπές ποσοστό, ο βετεράνος της Αριστέρας, Ζαν Λικ Μελανσόν.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024